Social

Rezultatele primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare au fost afişate. 2129 de copii au fost admişi în şcolile din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat rezultatele primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018. Potrivit reprezentanţilor ISJ, din cele 2613 locuri disponibile în Teleorman au fost ocupate 2129, numărul locurilor rămase disponibile pentru a doua etapă fiind de 484. În prima etapă, prioritate au avut copiii cu domiciliul în circumscripţia şcolii la care au solicitat înscrierea. La nivel de judeţ, după prima etapă, au rămas nesoluţionate 22 de cereri.

Cele mai multe locuri libere în clasa pregătitoare au rămas în unităţile de învăţământ din municipiul Alexandria. Dacă la Şcolile Gimnaziale “Ştefan cel Mare” şi “Mihai Viteazul” au fost ocupate toate locurile în prima etapă, în a doua etapă părinţii pot opta pentru Şcoala Gimnazială nr. 5, unde mai sunt disponibile 25 de locuri, Şcoala Gimnazială nr. 7, unde au rămas libere 15 locuri, Şcoala Gimnazială nr. 6, unde mai sunt 13 locuri libere sau Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu”, unde au mai rămas 4 locuri neocupate.

La Roşiorii de Vede în nicio unitate de învăţământ nu au fost ocupate toate locurile în prima etapă. Părinţii care încă nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare pot opta în a doua etapă pentru Şcoala Gimnazială “Dan Berindei” (15 locuri libere), Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” (14 locuri), Şcoala Gimnazială “Gala Galaction” (8 locuri), Şcoala Gimnazială “Al Depărăţeanu” (5 locuri) sau Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” (4 locuri).

În Turnu Măgurele, doar la Şcoala Gimnazială nr. 4 au fost ocupate toate locurile în prima etapă a înscrierilor. Cele mai multe locuri au rămas la Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, unde mai sunt disponibile 12 locuri. Părinţii copiilor din Turnu Măgurele mai pot opta pentru Şcoala Gimnazială nr. 2, unde mai sunt disponibile 8 locuri, sau pentru Liceul Teoretic “Marin Preda”, unde mai sunt disponibile 4 locuri.

La Videle, la Şcoala Gimnazială nr. 1 au fost ocupate toate locurile, în timp ce la Şcoala Gimnazială nr. 2 au mai rămas disponibile 22 de locuri, iar la Zimnicea, la şcolile gimnaziale “Miron Radu Paraschivescu” şi nr. 3 s-au ocupat toate locurile, locuri disponibile rămânând la Şcoala Gimnazială nr. 2 (6 locuri) şi la Şcoala Primară nr. 4 (4 locuri).

În trei unităţi de învăţământ din Teleorman, două dintre acestea pentru învăţământ special, nu a fost înscris niciun copil în clasa pregătitoare pentru anul şcolar viitor. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Ciuperceni şi Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă Alexandria şi Roşiorii de Vede. Şcoli în care au fost înscrişi doar unul sau doi copii mai sunt la Zâmbreasca, Băbăiţa, Beuca, Liţa, Vătaşi, Uda Clocociov.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare a început pe 24 martie, odată cu afişarea rezultatelor primei etape. Cererile-tip de înscriere pot fi depuse până pe 30 martie, inclusiv, la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate de părinţi pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ  în etapa anterioară sau care nu au participat la aceasta. Urmează pe 6 aprilie 2017- afişarea la sediul fiecărei şcoli a listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare, în perioada 7-13 aprilie 2017, soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo şcoală.

Copiii care nu sunt arondaţi şcolii la care doresc să se înscrie pot fi acceptaţi pe locurile rămase libere după înscrierea copiilor arondaţi. Ca şi în anii precedenţi, dacă numărul de cereri de înscriere din afara circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.