Social

Rezultatele la Bacalaureat vor fi afişate marţi

bacMonica DUMITRESCU

Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu care au susţinut Bacalaureatul în această sesiune. Rezultatele vor fi afişate în cursul zilei de marţi, 7 iulie, până cel târziu la ora 16.00. Deşi atât candidaţii, cât şi profesorii spun că subiectele au fost mai uşoare comparativ cu simularea din acest an, dar şi cu subiectele din anii precedenţi, mulţi absolvenţi de liceu din Teleorman stau cu sufletul la gură, teama că vor pica Bacalaureatul fiind mare.

La simularea organizată la sfârşitul lunii februarie 2015, doar 31,83% dintre elevii de clasa a XII-a din Teleorman au obţinut medii de trecere, matematica fiind proba care le-a dat cele mai multe bătăi de cap. Anul trecut, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în Teleorman a fost de 49,6%, unul dintre cele mai mici procente din ţară. Doar în judeţele Mehedinţi, Giurgiu şi Ilfov au fost înregistrate procente mai mici.

După afişarea rezultatelor, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii, în intervalul orar 16.00- 20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie. Pentru a fi admisă o contestaţie, diferenţa dintre nota finală şi cea iniţială trebuie să fie de cel puţin 0,5 puncte, în caz contrar, nota iniţială nu va fi modificată. Contestatarii trebuie să îşi asume şi riscul obţinerii unei note mai mici după reevaluarea lucrării, nu de puţine ori înregistrându-se şi această situaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.