Social

Rezultatele contestaţiilor la Evaluarea Naţională în Teleorman – Diferenţe de până la 5,55 puncte între notele iniţiale şi cele finale

Monica DUMITRESCU

Mai puţin de jumătate dintre contestaţiile depuse de absolvenţii de gimnaziu din Teleorman, care au susţinut Evaluarea Naţională anul acesta, au fost admise. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, au fost depuse în total 180 de contestaţii, 114 la limba şi literatura română şi 66 la matematică. Au fost admise 63 de contestaţii la limba şi literatura română, în 61 dintre cazuri nota finală fiind mai mare decât cea iniţială, şi doar 3 contestaţii la matematică, în două cazuri nota finală fiind mai mare.

Cele 180 de contestaţii au fost depuse de 151 de elevi, unii dintre aceştia contestând atât nota la limba şi literatura română, cât şi cea la matematică. În urma acestui demers, 86 dintre contestatari au rămas cu mediile iniţiale, 62 au obţinut medii mai mari şi 3 au obţinut medii mai mici.

Un număr destul de mare dintre lucrările contestate au obţinut în urma reevaluării note mai mari cu peste un punct. Patru dintre lucrări au fost notate după contestaţii cu peste 2 puncte în plus faţă de nota iniţială. Cea mai mare diferenţă a fost de 5,55 puncte, o absolventă a Şcolii Gimnaziale “Ion Preotu” Troianu, care iniţial fusese notată cu 3,45 la limba şi literatura română, a obţinut în urma contestaţiei nota 9. O altă diferenţă spectaculoasă a fost înregistrată în cazul unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Moşteni, acesta a obţinut în urma contestaţiei, tot la limba şi literatura română, nota 5,40, după ce iniţial lucrarea îi fusese notată cu 1,10.

3,20 de puncte a primit după contestaţii şi o absolventă al Şcolii Gimnaziale “Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede, a cărei lucrare a fost notată iniţial cu 6, iar după reevaluare cu 9,20. O altă absolventă de la Şcoala Gimnazială Moşteni a obţinut după contestaţii majorarea notei de la 6,50 la 8,60.

În opinia inspectorului şcolar general adjunct, prof. Iuliana Stancu, preşedinte al comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională, erorile au fost la introducerea notelor în baza de date şi nu la evaluarea lucrărilor.

După soluţionarea contestaţiilor, procentul mediilor de cel puţin 5 a crescut nesemnificativ în Teleorman, de la 60%, la 60,2%, numărul absolvenţilor de gimnaziu promovaţi crescând cu 5, de la 1468, la 1473.

În Teleorman au fost prezenţi la ambele probe ale Evaluării naţionale în acest an 2446 de absolvenţi de gimnaziu, 973 dintre aceştia obţinând medii mai mici de cinci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.