Social

Rezultatele contestaţiilor la Evaluarea Naţională în Teleorman – Diferenţe de până la 2,55 puncte între notele iniţiale şi cele finale

Patru lucrări au fost notate în Teleorman de comisia de rezolvare a contestaţiilor la Evaluarea Naţională cu peste 2 puncte mai mult decât primiseră iniţial, cea mai mare diferenţă fiind de 2,55 puncte. Profesorii care au evaluat iniţial lucrările cu pricina vor da notă explicativă, şi în urma unei analize efectuată de o comisie special constituită în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, ar putea fi sancţionaţi din acest motiv, interdicţia de a mai participa în comisiile de evaluare la examenele naţionale în următoarele sesiuni fiind una dintre sancţiunile cele mai posibile.

Celelalte contestaţii admise se încadrează în limitele admise de metodologia de organizare şi desfăşurare a acestui examen. Astfel, protrivit prof. Emilian Vrăjitoarea, inspector şcolar general în cadrul ISJ Teleorman, preşedintele comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională, din cele 93 de contestaţii depuse la nivelul judeţului (52 la limba şi literatura română, 41 la matematică) au fost admise 46 (21 la limba română, 25 la matematică). Au primit note mai mari 42 de lucrări (17 la limba română şi 25 la matematică), însă numărul total al lucrărilor cu note peste 5 a crescut la nivel judeţean cu doar 3 lucrări, aşa încât procentul de promovabilitate a crescut cu numai 0,1 procente, de la 71,79% la 71,89%. Patru dintre contestatari s-au ales cu note mai mici în urma reevaluării lucrărilor.

Pe baza mediei obţinute de absolvenţii de gimnaziu la Evaluarea Naţională va fi calculată media de admitere la liceu, aceasta având o pondere egală cu media generală obţinută de candidaţi în clasele V-VIII. Conform calendarului admiterii în licee, vineri, 5 iulie, vor fi afişate în fiecare unitate de învăţământ gimnazial listele candidaţilor în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere la liceu, precum şi ierarhia mediilor de admitere la nivel judeţean. Repartizarea în licee se va face în trei etape, prima repartizare computerizată fiind programată pe 16 iulie. Pentru aceasta candidaţii vor completa fişele de opţiuni în intervalul 5-9 iulie 2013.

În prima etapă de admitere la liceu se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. Pot participa la repartizarea pe locurile din liceele teleormănene şi candidaţi din alte judeţe, pentru aceştia centrul de înscriere fiind stabilit la Şcoala Gimanzială “Ştefan cel Mare” din Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.