Social

Rezultate surprinzătoare la proba de evaluare a competenţelor digitale – 5 candidaţi la Bacalaureat din Teleorman nu ştiu aproape nimic despre calculator

calculatorDacă la proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română din cadrul examenului de Bacalaureat, în acest an majoritatea candidaţilor s-au dovedit a fi “experimentaţi”, rezultatele la cea de-a doua probă, cea de evaluare a competenţelor digitale, sunt surprinzătoare, în condiţiile în care majoritatea tinerilor folosesc calculatoarele de la vârste foarte fragede. Potrivit prof. Alexandra Negrea, vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat, doar 526 de candidaţi din cei 2732 prezenţi la această probă în Teleorman au obţinut un punctaj între 75-100 de puncte, aceasta însemnând “utilizator experimentat” ca nivel de competenţă. Cei mai mulţi candidaţi, repectiv 1031, au obţinut între 31-55 de puncte, nivelul de competenţă fiind “utilizator mediu”. Alţi 722 s-au încadrat la “utilizator avansat” cu un rezultat între 56-74 de puncte.

Pentru 448 dintre candidaţii teleormăneni la Bacalaureat calculatorul mai are multe taine, ei reuşind să obţină doar între 11-30 de puncte, suficiente însă pentru a primi nivelul de competenţă “utilizator începător”. Au fost însă şi cinci candidaţi din Teleorman pentru care accesarea unei pagini web s-a dovedit o problemă extrem de dificilă. Aceştia nu au reuşit, spre surprinderea evaluatorilor, să obţină minimum 11 puncte pentru a li se putea specifica nivelul de competenţă pe certificatul de atestare obţinut în urma susţinerii acestei probe. Conform metodologiei, cei cinci candidaţi pot continua examenul de Bacalaureat, pentru recunoaşterea probelor orale, prezenţa fiind suficientă. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.