Social

Rezultate slabe şi în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an – Doar puţin peste 20% din totalul candidaţilor teleormăneni au promovat examenul

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an au fost afişate astăzi, 2 septembrie, în jurul orei 12, conform calendarului Ministerul Educaţiei Naţionale, în toate centrele în care s-a desfăşurat examenul în Teleorman. Chiar dacă procentul de promovabilitate înregistrat în Teleorman este de doar 20,17%, cu aproximativ trei procente mai mic decât cel înregistrat în a doua sesiune de anul trecut, de data acesta Teleormanul nu se mai clasează pe ultimele locuri la nivel naţional, reuşind performanţa de a se clasa aproape de media naţională, care în acestă sesiune este de 20,7%.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, la nivelul judeţului, în sesiunea a doua a Bacalaureatului s-au înscris 2193 candidaţi, trei sferturi din numărul acestora fiind absolvenţi 2013. S-au prezentat doar 1780 de candidaţi la examen, 1408 dintre aceştia, însă, fără succes. Doar 359 candidaţi care au susţinut examenul în Teleorman în acestă sesiune au reuşit să promoveze.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate şi de data acesta de Colegiul Naţional “Unirea” (56,25%) şi Liceul Teoretic “Marin Preda” (41,67%), ambele din Turnu Măgurele. În acestă sesiune pe locul al treilea la nivel judeţean s-a clasat Liceul Teoretic Zimnicea (39, 02%). La polul opus s-au clasat Liceul “Emil Racoviţă” (3,51%) şi Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” (4%) ambele din Roşiorii de Vede. Cel mai prost stă însă Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga unde niciun candidat nu a reuşit să promoveze în acestă sesiune, după ce în prima sesiune din acest an a promovat un singur absolvent. 

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.(M.D.)

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.