Politic

REZULTATE OFICIALE alegeri parlamentare Teleorman: PSD – 62%, PNL – 19,4%

150.071 de teleormăneni din totalul de 328.823 de alegători prevăzuţi în listele electorale ale circumscripţiei electorale s-au prezentat la cele 334 de secţii deschise în judeţ la alegerile de duminică, 11 decembrie, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie. De asemenea, 8.171 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar pentru 3.350 de teleormăneni s-a folosit urna specială.

Celor 334 de secţii de votare deschise în judeţ le-au fost distribuite 358.315 buletine de vot (Senat) şi 358.320 buletine de vot (Camera Deputaţilor), în urma scrutinului, numărul de voturi valabil exprimate fiind de 143.928 (Senat) şi 143.316 (Camera Deputaţilor), iar peste 4.500 de voturi au fost nule (4.539 voturi pentru Senat şi 4.778 voturi pentru Camera Deputaţilor).

În urma scrutinului, din cele cinci mandate de deputat ce revin judeţului, trei merg la PSD, Liviu Dragnea, Adrian Gâdea şi Valentin Boboc asigurându-şi locul în Parlament din partea social-democraţilor, în timp ce un mandat a revenit PNL, Daniela Mara Calista alegându-se cu locul din Parlament ce le revine liberalilor teleormăneni. Cât despre cel de-al cincilea mandat de deputat ce revine judeţului Teleorman, niciunul dintre competitorii electorali n-au obţinut un număr întreg de voturi pentru a şi-l adjudeca, astfel că acesta merge la redistribuire.

În ceea ce priveşte rezultatele de la Senat, pentru unul dintre cele două mandate de senator PSD a obţinut un număr întreg de voturi, Carmen Daniela Dan câştigând astfel un loc în camera superioară a Parlamentului, în timp ce al doilea mandat de senator merge la redistribuire.

Rezultate Teleorman – Senat

PSD 62,03%

PNL  19,44%

ALDE 6,35%

PMP 4%

USR 3.2%

UDMR 0,1%

Rezultate Teleorman – Camera Deputaţilor

PSD  62,01%

PNL 19,48%

ALDE 6,02%

PMP 3.8%

USR 3,1%

UDMR 0,1%

La scrutinul pentru parlamentare, 193 de teleormăneni au pus ştampila pe Asociaţia Liga Albanezilor din România

Pe buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor, ultimele poziţii au fost ocupate de candidaţii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie, 193 de teleormăneni au pus ştampila pe Asociaţia Liga Albanezilor din România, în timp ce 109 alegători din judeţ au votat candidaţii propuşi de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, iar alţi 106 au votat lista Forumului Democrat al Germanilor din România. De asemenea, Uniunea Sârbilor din România s-a ales cu 41 de voturi, Uniunea Croaţilor din România a obţinut 58 de voturi, Uniunea Bulgară din Banat a câştigat 64 de voturi, în timp ce 84 de teleormăneni au votat lista de candidaturi propusă de Uniunea Elenă din România. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Ii injuram toata campania pe cei din TR, iar apoi ii facem prosti pentru ca nu ne voteaza!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.