Social

Rezultate finale la Bacalaureat Doar 7 candidaţi au fost salvaţi de contestaţii

Promovabilitatea la Bacalaureat, sesiunea august 2012, a crescut în judeţul Teleorman, în urma rezolvării contestaţiilor, de la 23,3% la 23,66%. Doar 7 absolvenţi teleormăneni au avut câştig de cauză, obţinând note mai mari care le-a permis promovarea bacalaureatului în urma contestaţiilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost depuse în total 428 de contestaţii, cele mai multe la matematică şi limba română, însă doar 109 dintre acestea au fost admise. Nu toate lucrările contestate au primit note mai mari, destul de multe fiind notate în minus la reevaluare. Diferenţe mai mari de 1,5 puncte în plus, dar nu mai mari de 1,7 puncte, au fost înregistrate la trei lucrări, câte una la limba şi literatura română, matematică şi biologie. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, dascălii care au corectat iniţial aceste trei lucrări vor fi sancţionaţi, respectiv nu vor mai putea face parte din comisii de evaluare la bacalaureat în următoarele două sesiuni.

La a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an în Teleorman au fost înscrişi 2184, dintre care s-au prezentat 1.923. Înainte de contestaţii, doar 448 dintre aceştia au reuşit să obţină minim nota 5 la toate probele, dar şi minim media generală 6, condiţie obligatorie pentru promovarea examenului. Ghinionişti au fost 177 dintre candidaţii respinşi, care, deşi au promovat toate probele, au avut medii cuprinse între 5 – 5.99, insuficiente pentru promovarea examenului. Nici un candidat nu a obţinut media 10 în această sesiune, şi nici o medie cuprinsă între 9 şi 9.99. Cei mai mulţi dintre cei promovaţi au avut medii cuprinse între 6 – 6.99 (380 de candidaţi), 63 au promovat cu medii cuprinse între 7 – 7.99 şi doar cinci au reuşit să obţină medii peste 8.

Prof. Valeria Gherghe apreciază că, deşi rezultatul nu este mulţumitor, arată totuşi că meditaţiile gratuite din timpul verii au avut efect. “Comparativ cu anul trecut, în toamnă, s-a reuşit un rezultat mai bun, chiar dacă acesta nu este mulţumitor”, a declarat aceasta.

La prima sesiune din acest an a bacaureatului, Teleormanul a înregistrat unul dintre cele mai mici procente de promovabilitate din ţară şi cel mai mic procent din istoria învăţământului teleormănean. Doar puţin peste 30% dintre candidaţi au reuşit să promoveze atunci. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.