Politic

Rezultate finale alegeri locale 2020: Cum au votat teleormănenii pentru președintele Consiliului Județean

Social-democratul Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean, a obținut, la scrutinul de duminică, 71.584 de voturi, câștigând, astfel, competiția electorală pentru cea mai înaltă funcție aleasă din județ, potrivit rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Județean Teleorman. Principalul său contracandidat, liberalul Eugen Pîrvulescu a obținut 68.127 de voturi, cu 3.457 mai puține decât câștigătorul competiției electorale.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul alianței USR-PLUS, Sergiu Iordan, cu 6.435 de voturi, iar cea de-a patra poziție a fost ocupată de Nicușor Ionescu, candidatul PMP, care a obținut 5.858 de voturi.

Pe locul cinci s-a clasat candidatul ALDE, Samuel Calotă, cu 5.421 de voturi, pe locul șase s-a clasat candidatul PER, Teodor Nițulescu, cu 4.947 de voturi, pe locul șapte s-a clasat candidatul PRO-România, Dumitru Goldbach, cu 2.809 voturi, iar a opta poziție este ocupată de candidatul PPU (social-liberal) Ștefana Siteavu, cu 1.573 de voturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.