Social

Rezultate dezastruoase în şcolile din Teleorman la Evaluarea Naţională din acest an

La nivel național, 73,5% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la sesiunea din 2018 de la Evaluarea Naţională au medii mai mari sau egale cu 5, iar 319 absolvenți de clasa a VIII-a au încheiat examenul de Evaluare Națională 2018 cu media generală 10. La nivelul judeţului, numai 56,8% dintre elevi au obţinut medii peste 5, Teleormanul înscriindu-se astfel în topul județelor cu cele mai slabe rezultate, fiind depăşit doar de Giurgiu (56,6% promovabilitate), iar în sesiunea din acest an niciunul dintre absolvenţii de clasa aVIII-a nu a reuşit să obţină media 10.

Cele mai mari medii la Evaluarea Naţională 2018 au fost ale absolvenţilor unităţilor şcolare din mediul urban, primele 20 de medii din Teleorman fiind obţinute de elevi ai şcolilor din Alexandria (9.95), Videle (9.90), Roşiorii de Vede (9.80) şi Turnu Măgurele (9.90). Cu toate acestea, sunt şi elevi ai şcolilor din mediul rural care au obţinut medii mari la Evaluarea Naţională, printre primele 20 de medii de la nivelul judeţului fiind şi una de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Islaz (9.80) şi una de la Şcoala Gimnazială Plosca (9.75).

La polul opus, 13 candidaţi, toţi absolvenţi ai unor şcoli din mediul rural, au predat foile de examen goale şi au primit nota 1 la ambele materii.

Rezultate foarte slabe la şcoli din mediul urban

La Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu” din Alexandria, 30 de candidaţi au fost înscrişi la Evaluarea Naţională, 13 dintre aceştia au medii sub 5, cea mai mare medie a fost 7.92, iar cea mai mica 1.25.

Nici Şcoala Gimnazială Nr. 6 Alexandria nu s-a prezentat mai bine, aici din cei 17 candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională, 9 au obţinut medii sub 5, cea mai mare medie a fost 7.95, iar cea mai mică medie 2.02.

La polul opus, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria s-au înscris 80 de candidaţi la Evaluarea Naţională, o singură medie a fost sub 5, cea mai mare medie a fost 9.87, iar cea mai mică medie a fost 4.75.

Şi la Şcoala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, unde s-au înscris 89 de candidaţi, au fost obţinute trei medii sub 5, cea mai mare medie a fost 9.75, iar cea mai mică medie a fost 3.95.

Nicio medie sub 5 nu a fost înregistrată nici la Colegiul Naţional „Unirea” Turnu Măgurele, unde 23 de candidaţi s-au înscris la Evaluarea Naţională din acest an. Cea mai mare medie a fost 9.35, iar cea mai mică medie a fost 5.32.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Școala Gimnazială „Mircea Cel Bătrân” Turnu Măgurele, unde din cei 69 de candidaţi înscrişi, 22 de medii au fost sub 5. Cea mai mare medie a fost de 9.60, în timp ce cea mai mică medie a fost de 2.35.

La Roşiorii de Vede, la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, din cei 90 de candidaţi înscrişi, 16 medii au fost sub 5. Cea mai mare medie a fost 9.80, iar cea mai mică medie a fost 1.72.

La polul opus, la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” Roşiorii de Vede, din cei 13 candidaţi înscrişi, 10 au obţinut medii sub 5; cea mai mare mediea fost 5.97, iar cea mai mică medie a fost 1.47.

La Liceul Tehnologic „Andrei Șaguna „Botoroaga”, s-au înscris la Evaluarea Naţională din acest an 20 de candidaţi, 9 dintre medii fiind 5. Cea mai mare medie a fost 8.25, iar cea mai mică 1.62.

Nici Liceul Tehnologic Măgura nu se poate lăuda cu rezultate mai bune, din cei 17 candidaţi înscrişi, 8 obţinând medii sub 5; cea mai mare medie fiind 7.35, iar cea mai mică medie 1.57.

Şcolile din mediul rural: Candidaţi puţini, rezultate slabe

Cu puţini candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională din acest an, cele mai multe dintre şcolile din mediul rural se poziţionează la coada clasamentului atunci când vine vorba de rezultatele obţinute la examen.

Spre exemplu, la Şcoala Gimnazială Viişoara, s-au înscris la Evaluarea Naţională 18 elevi, dintre aceştia 10 alegându-se cu medii sub 5.

O situaţie similară a fost înregistrată şi la Şcoala Gimnazială Smârdioasa, unde din cei 20 de candidaţi înscrişi la examen, 11 nu au reuşit să obţină medii peste 5.

Rezultate foarte slabe s-au înregistrat şi la Şcoala Gimnazială Tătărăştii de Jos, unde s-au înscris 20 de elevi la exament, dintre aceştia 16 obţinând medii sub 5.

Nici la Şcoala Gimnazială Piatra lucrurile nu stau mai bine, astfel că 10 din cei 20 de candidaţi înscrişi nu au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională din acest an.

One Comment

  1. Corina Silimon

    În ceea ce privește Școala Mircea cel Bătrân, dezinformați, stimate redactor.
    Cea mai mare medie a fost 9.90, a doua în ierarhia județeană; au fost medii în primele locuri, sunt 22 de elevi cu medii între 9 și 9.99. De ce nu vorbiți de toate aspectele?
    Halal informare, halal deontologie profesională!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.