Eveniment

Rezultate de excepție pentru delegația județului Teleorman la concursul național de fizică “EVRIKA”

170 de elevi din 31 de județe și municipiul București au participat la cea de-a 28-a ediție a concursului național de fizică “EVRIKA”, ediția din acest an având loc în perioada 26-28 octombrie, la Brăila.

Au participat la concurs numai elevi care s-au calificat la faza națională a olimpiadei de fizică, din clasele VII-XII, iar delegația județului Teleorman a fost compusă din trei elevi, respectiv Diana Ciocoiu, clasa a X-a la Colegiul Național „Al.I. Cuza” din Alexandria, Mihai Gruia, clasa a XI-a de la Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele și Anca Calotă de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Alexandria. Cei trei, însoțiți de profesorul Stelian Marin, de la Colegiul Național „Al.I. Cuza”, s-au întors de la Brăila cu rezultate remarcabile, cel mai bun scor fiind obținut de Diana Ciocoiu. Eleva Colegiului „Al.I. Cuza” a reușit să obțină 26.5 puncte din totalul de 30, obținând locul II pe țară, fiind devansată cu numai 1.5 puncte de un elev de la Liceul Internațional de Informatică din București.

De altfel, nu este primul premiu obținut de Diana Ciocoiu, eleva Colegiului  Național „Al.I. Cuza” a câștigat, de-a lungul timpului, numeroase premii la olimpiade și concursuri, printre care Locul I la faza județeană și calificare la faza națională a Olimpiadei de fizică (2018), Medalie de argint la faza națională a Olimpiadei de fizică (2018), Premiul I pentru cea mai bună lucrare experimentală (2018), mențiune la concursul „Liviu Tătar” organizat de Facultatea de fizică a Universității din Craiova (2018).

One Comment

  1. FELICITĂRI COPIILOR ȘI DOMNULUI PROFESOR!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.