Social

Rezultate Bacalaureat 2021 / Două medii de 10 în Teleorman

Astăzi s-au afișat rezultatele de la Bacalaureat, înainte de contestații. În județul Teleorman, potrivit datelor publicate pe http://bacalaureat.edu.ro, doar doi candidați au reușit să obțină media de 10, dintre care unul este absolvent la Colegiul Național “Anastasescu” din Roșiori de Vede, iar celălalt este de la Liceul Teoretic Videle, amândoi fiind la profilul uman.

Pe locul al III-lea, s-a aflat tot un elev din Videle, cu media 9.96, cu specializarea de filologie. Mai apoi, un candidat de la Colegiul Național “Al. I. Cuza” din Alexandria, cu specializarea matematică-informatică, a obținut media 9.91.

La capitolul celor mai multe medii peste 9, la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, din totalul de 184 de candidați, sunt cele mai multe medii de acest fel, și anume 52 de candidați cu note peste 9, inclusiv candidatul de pe locul V, cu nota 9.9, la profilul uman.

Foarte aproape, în ceea ce privește numărul de candidați cu medii peste 9, este Colegiul Național “A. I. Cuza” din Alexandria, unde s-au obținut 44 de medii de acest fel, dintre care 18 candidați au obținut peste 9.50. În Roșiori de Vede, la Colegiul Național “Anastasescu”, 30 de candidați au obținut o medie peste 9, cea mai mare fiind cea de 10.

La Colegiul Național “Unirea” din Turnu Măgurele, 25 de candidați au obținut peste 9, având, totuși, cea mai mare medie, la nivelul unității școlare, de 9.88, la specializarea matematică-informatică. De asemenea, și la Liceul Teoretic Videle, s-au obținut medii peste 9 (19), inclusiv cea de 10.

La Liceul Teoretic Zimnicea, 5 candidați au obținut medii între 9 și 9.50, fiind totuși și una de 9.65, la profilul real. În Alexandria, doar 5 candidați au obținut peste 9 la Liceul Teoretic “Alexandru Dimitrie Ghica”.

Tot la acest capitol, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiori de Vede, un candidat a obținut între 9 și 9.50, iar unul a avut media de 9.75, având specializarea de tehnician în turism. Ultimul liceu, la care au existat note peste 9, este Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, cu o medie de 9.06, la profilul uman.

Mai mult, 210 candidați teleormăneni au promovat cu o medie cuprinsă între 8 și 9 înainte de contestații, pe când ultimul candidat promovat cu media limită de 6 este de la Liceul Teoretic “Alexandru Dimitrie Ghica” Alexandria.

Pe de altă parte, din totalul de 2104 de candidați, 189 nu s-au prezentat. Patru au fost eliminați, dintre care un candidat de la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” și unul de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, ceilalți doi fiind de la Liceul Teoretic Videle.

Cu toate acestea, rezultatele de astăzi nu sunt cele finale, deoarece candidații au ocazia de a depune contestații, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, “în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 9 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.