Politic

Rezultate alegeri – PSD a obţinut 598 de mandate în consiliile locale din judeţ. 377 de mandate au revenit PNL

598 de mandate de consilieri locali din totalul de 1.143 a obţinut Partidul Social Democrat în consiliile locale din judeţ, în urma scrutinului de duminică, 5 iunie, se arată în datele furnizate de Biroul Electoral Judeţean Teleorman.

De asemenea, 377 de mandate de consilieri locali au revenit PNL, în timp ce Partidul Mişcarea Populară a reuşit să obţină 48 de mandate în consiliile locale, dintre care unul în Consiliul Local de la Turnu Măgurele şi două în Consiliul Local de la Roşiorii de Vede, iar Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a câştigat 72 de mandate, dintre care unul în Consiliul Local de la Turnu Măgurele şi două în Consiliul Local de la Videle.

Fără primării sau mandate în Consiliul Judeţean, Uniunea Naţională pentru Progresul României a reuşit însă să câştige 27 de mandate de consilieri locali, dintre care două mandate în Consiliul Local de la Roşiorii de Vede.

Totodată, cinci mandate de consilieri locali a reuşit să obţină Partidul Ecologist Român, patru mandate au revenit Partidului Naţional Democrat, alianţa PNL – PNŢCD Tătărăştii de Jos s-a ales cu cinci mandate de consilieri locali, Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa a obţinut un mandat de consilier local, în timp ce şase mandate au revenit candidaţilor independenţi.

În ziua alegerilor, la ora 21.00, la închiderea secţiilor de votare, 198.357 de teleormăneni (60,74%) din cei 326.557 de teleormăneni cu drept de vot înscrişi pe listele electorale trecuseră pe la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.