Politic

Revolta din PNL Teleorman, aruncată în cârca primarilor

pnl2Şedinţa de vineri, 31 iulie, în cadrul căreia vechii liberali s-au întâlnit cu secretarul general al partidului, Marian Petrache, a reunit taberele liberale, astfel că primarii, unii dintre aceştia declaraţi împotriva actualului preşedinte interimar Eugen Pîrvulescu, s-au aflat la aceeaşi masă cu liderii liberali din judeţ, precum şi cu reprezentantul conducerii de la Centru.

Referitor la ce anume s-a discutat în cadrul şedinţei, liberalii sunt cam scumpi în declaraţii, astfel că majoritatea se rezumă la un sec „a fost o întâlnire cu caracter organizatoric”.

Despre cum se poziţionează revoltaţii din vechiul PNL după întâlnirea cu secretarul general al PNL, George Drăghici, preşedintele organizaţiei municipale PNL Alexandria, a declarat că edilii nemulţumiţi din PNL nu şi-au retractat semnăturile, iar Marian Petrache va prezenta conducerii de la Centru atât cu detalii privind demersul acestora, cât şi cererea potrivit căreia în organizaţia din judeţ se solicită desemnarea unui lider liberal de la Bucureşti pentru preluarea interimatului în organizaţia din judeţ.

„Pot să vă spun că a fost, într-adevăr, o şedinţă internă a partidului. Nu s-a pus problema unei iniţiative de revoltă a mea sau a colegilor mei, Alexandru Iliescu sau Adrian Savu, ci a fost un demers al primarilor liberali, a unora dintre primarii liberali, mai exact, pe care eu personal mă simt dator s-o susţin. Reprezentantul conducerii de la Bucureşti, domnul secretar general Petrache, a venit în judeţ, a ascultat doleanţele primarilor şi merge la Centru în cunoştinţă de cauză”, a precizat George Drăghici.

Un alt susţinător al demersului primarilor liberal, Ilie Bălan, a declarat că în cadrul şedinţei Eugen Pîrvulescu şi-a asumat partea de vină în ce priveşte relaţia nu foarte bună pe care o are cu edilii liberali. Totodată, a mai spus Ilie Bălan, după şedinţa de vineri, 31 iulie, în cadrul căreia a ascultat punctele de vedere ale celor vizaţi, reprezentantul conducerii de la Centru, Marian Petrache, va pune în discuţie situaţia din filiala din judeţ, astfel că se aşteaptă un punct de vedere de la Bucureşti referitor la interimatul lui Eugen Pîrvulescu.

„Eu am făcut un pas în lateral în partid şi am lăsat tinerii să iasă în faţă, dar nu pot să nu mă implic atunci când este cazul. În cadrul şedinţei, fiecare dintre părţi şi-a asumat partea de vină, iar Eugen Pîrvulescu poate să rămână interimar cu condiţia ca el să înţeleagă că partidul nu poate fi condus de o singură pesroană, ci de o echipă. Eu pot să spun că nici preşedintele Marin Almăjanu, cât este de reprezentativ pentru partid, nu conducea de unul singur partidul, ci avea o echipă cu care se consulta în fiecare decizie luată”, a declarat Ilie Bălan.

Aşadar, de la Centru se aşteaptă un punct de vedere în ce priveşte situaţia din organizaţia din judeţ a liberalilor. Marian Petrache, secretarul general al PNL, a precizat însă că vizita în judeţ a avut un caracter organizatoric şi că nu se pune problema vreunei schimbări în partid. Totodată, Petrache a menţionat că deciziile în partid se iau la nivelul organizaţiei din judeţ, nicidecum la Centru. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Sa nu uitam ca Eugen Pirvulescu in 2012 a fost contra liberalilor.
    Afacerile domnului Pirvulescu sunt realizate in mare parte cu primarii PSD asa ca liberalii nu avem nevoie de un astfel de conducator.
    Cum era domnule Pirvulescu in perioda guvernarii PDL cand faceati afacerii cu Nitulescu????????

  2. Parvulescu este nemultumit ca primarii Pnl nu ii mai ofera contracte cu statul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.