Sport

Revanșă a baschetbalistelor la Tg. Mureș

Echipa feminină de baschet CSB Alexandria s-a revanșat după înfrângerea suferită recent în Cupa României, învingând în deplasare, pe terenul celor de la BC Sirius Tg. Mureș, cu scorul de 77-75 (21-17, 18-13, 21-27, 17-18). După ce la pauza mare elevele antrenorului Mădălin Piperea au avut un ecart pozitiv de 9 puncte, gazdele au revenit în partea secundă, iar victoria s-a profilat cu doar 40 de secunde înainte de sirena finală, când fundașul Shanita Arnold a transformat două aruncări libere. Apoi, cu 8 secunde înainte de final, tot ea a primit balonul, a fost faultată și a mai înscris un punct prețios, cu care a închis tabela. Shanita Arnold a marcat, în total, 24 de puncte în acest joc, trecându-și în cont 4 recuperări și 6 pase decisive. Megan Mullings a terminat meciul cu un double-double compus din 10 puncte și 15 recuperări, iar Sattoria Rule a ajuns și ea la 10 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Carla Bartee a completat tabela cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Ivana Grbic a contribuit cu 8 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Căpitanul echipei, Gabriela Voicu, a marcat 4 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar Mihaela Mihai a înscris 4 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. În statistici a figurat și Alina Podar, revenită după o accidentare, cu 5 puncte, o recuperare și 2 pase decisive.

Victoria echipei noastre este prețioasă deoarece a clarificat situația calificării în play-off. Matematic, după succesul de la Tg. Mureș, CSBT Alexandria nu mai poate pierde locul secund în grupa 7-10. Cu un total de 29 de puncte, fetele noastre sunt la 6 lungimi distanță de mureșence, în condițiile în care mai sunt patru etape de disputat.

În celălalt meci al grupei, Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad a câștigat scontat, în deplasarea de la Politehnica Național Iași, cu 77-59. Disputa din ultimele etape are totuși o miză, în condițiile în care ar fi de preferat ca baschetbalistele noastre să câștige grupa valorică inferioară, pentru a evita o ciocnire, în primul tur de play-off, cu puternica Sepsi Sf. Gheorghe, care conduce autoritar. Momentan, fetele noastre sunt la egalitate de puncte cu arădencele, câte 29, iar pe 4 martie urmează să primim, la Alexandria, vizita acestora. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.