Sport

Retrospectiva fotbalistică – Liga 6 (3)

Ultimul eșalon fotbalistic județean a adunat 24 de echipe în ediția 2022-2023, care au fost împărțite în două serii a câte 12 echipe. Găsim printre participante echipe cu state vechi în fotbalul județean, precum Vulturii Mereni, Gloria Merișani, Viitorul Butești, Recolta Sfințești, Spicul Balaci, Teleormanul Troianu. Unele reveniri după mai mulți ani, așa cum este cazul formațiilor, Spicul Gratia, Victoria Ciuperceni, Oltul Beciu. Un caz inedit îl reprezintă nou înființata ACSC Putineiu, apariție în premieră în fotbalul județean. În analele fotbalului județean, găsim o prezență de trei sezoane a unei echipe din comuna Putineiu, și anume pe Avântul Băduleasa. Echipa s-a născut la inițiativa actualului primar Ionuț-Dorin Sima, aflat la primul mandat în fruntea comunei, și a cunoscutului fost arbitru divizionar Cristian Ghena (Frisk). Echipa este finanțată de Primăria Putineiu. De apreciat efortul conjugat al comunei Bogdana, cu două echipe la Liga 6, Progresul 2007 și Dinamo.

Inedita prezență a echipei de veterani, al cărei nume Old Boys ne spune din start că aici este vorba despre foști fotbaliști de ligi superioare, în frunte cu fostul internațional Florea Voicilă, care, spre deliciul publicului, face față 15-20 de minute, deși vârsta adună mulți ani. A surprins plăcut revenirea echipei din Gratia, una dintre protagonistele Ligii 5 mulți ani în urmă. Semnalăm, de asemenea, prezența Oltului Beciu, revenită după 8 ani, care a făcut o bază sportivă cochetă. Tot la capitolul baze sportive, una dintre cele mai bune este cea de la Troianul, care, din păcate, nu ajută prea mult echipa gazdă, clasată surprinzător pe ultimul loc în seria 2. Cu mici excepții, majoritatea echipelor sunt susținute de administrația publică locală, primăriile fiind principalii finanțatori. Sunt și câteva excepții care se autofinanțează, mai precis sunt câțiva binevoitori cu dare de mână, care își oferă plăcerea de juca, Dinamo Bogdana, Progresul 2007 Bogdana, Old Boys Alexandria, Viitorul Butești.

Iată însă podiumul finalului de tur, în Seria 1 :

Tineretul Rădoiești         11      8        1        2        40-25          25 pct.

Vulturii Mereni               11      6        2        3        32-23          20 pct.

Viitorul Perii Broșteni     11      6        1        4        37-34          19 pct.

Găsim în această serie în frunte pe Tineretul Rădoiești, echipa finanțată de Primăria Rădoiești, primar Ion Cioacă, un iubitor al jocului cu balonul rotund. Aceasta este hotărât să mențină poziția ocupată la finalul turului, iar anul viitor să evolueze în Liga 5. Iată lotul folosit pe parcursul turului: V. Dinca, C. Petre, G. Sapaidon, Cl. Matei, M. Sapaidon, D. Matei, Cl. Andrei, I. Olteanu, I. Lituleanu, P. Cojoc, C. Cojoc, S. Matei, E. Stoica, V. Gheorghe, L. Croitoru, M. Vladica. De echipa se ocupa instructorul Ion Anton.

Ultimele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate de Sporting Roșiori de Vede 2 cu 9 puncte, AS Vedea 9 puncte și Recolta Sfințești cu 5 puncte.

În Seria 2 liderul este Old Boys Alexandria, unul autoritar de câțiva ani de zile. De menționat că echipa a mai ocupat loc de promovare, dar a declinat participarea în Liga 5.

Iată cum arată situația primelor trei clasate, la finalul turului:

Old Boys Alexandria      11      10      0        1        37-13          30 pct.

Flacăra Conțești              11      9        0        2        57-18          27 pct.

Steaua Dracea                 11      7        1        3        32-16          22 pct.

Liderul Old Boys, care există din banii dați de unii dintre jucători, iar aceștia își consumă plăcerea de a juca, chit că anii au trecut peste mulți dintre aceștia. În principal banii vin de Gabriel Ghinea și Florin Titirișcă. Lotul folosit pe parcursul celor 11 etape: Andrei Pop, Dănuț Gherghiceanu, Daniel Lucan (L3), Alexandru Chircu, Alexandru Dobrin (Piti) (L3), Florin Titirișcă, Gabriel Ghinea, Dănuț Voicilă (L1), Sorin Georgescu, Călin Pistolea (L3), C-tin Troncan, Ionel Răducanu, Aurel Petre, Laurențiu Florea. Antrenor/jucător fostul internațional Florea Voicilă, iar delegat alt nume cunoscut in fotbalul judetean Florea Popescu (Finu). Am trecut în paranteză nivelul în care au evoluat câțiva dintre componenți.

În partea de jos a clasamentului găsim pe Victoria Ciuperceni cu 10 puncte, Dinamo Bogdana cu 3 puncte și Teleormanul Troianul cu 1 punct.

Sperăm ca toate cele 24 de formații să își încheie anul competițional, în condiții regulamentare, iar anul viitor, să găsim un număr mai mare de echipe atât la acest eșalon, cât și la celelalte niveluri din campionatul județean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.