Sport

Retrospectiva fotbalistică județeană – Liga 5 (2)

Viitorul Saceni

În ediția 2021-2022 disputată în sistemul două serii a câte 8 echipe, mai multe formații de la Liga 5, au propus ca ediția 2022-2023 să se dispute în formatul o serie cu 16 echipe. Motivul principal a fost numărul mai mare de jocuri, pentru care echipele au optat. Numai că, de la propunere la realizarea acesteia, a fost cale atât de lungă, încât nu s-au găsit cele 16 echipe dornice să participe în acest eșalon, așa că s-a început ca și la Liga 4, cu 14 echipe. Desfășurarea celor 13 etape a fost una normală, până în etapa a 8-a, când una dintre participante, CS Vitănești, s-a retras din campionat. Motivul principal, lipsa efectivă de jucători, mulți dintre aceștia, deși fiind din Vitănești, lucrau în București și au cerut să li se plătească transportul. Cum Primăria a invocat lipsa resurselor financiare, s-a ajuns, așa cum spuneam mai sus, la retragerea din campionat a echipei de seniori. Rezultatele acesteia au fost anulate. Echipa de juniori și-a continuat activitatea, iar din toamna lui 2023 se speră ca echipa de juniori să fie înscrisă în Liga 6. Comuna Vitănești are o bază sportivă competitivă, aceasta fiind reamenajată acum câțiva ani. Dacă tot suntem la capitolul baze sportive, să menționăm câteva dintre cele care oferă condiții bune de desfășurare, însemnând teren și vestiare: Siliștea, Urluiu, Pietroșani, Călinești, Bujoru.

Iată podiumul Ligii 5, după desfășurarea celor 13 etape :

Viitorul Săceni               12      9        2        1        44-16 29 pct.

Flacara Călinești             12      8        1        2        36-16    28 pct.

Viitorul Lunca                12      7        1        4        30-19    22 pct.

Găsim, așadar, pe primul loc pe Viitorul Săceni, care și în ediția trecută a jucat baraj de promovare în Liga 4, dar pe care l-a pierdut în fața celor de la ASC Seaca. Echipa este sprijinită financiar de firma unui împătimit al fotbalului, Florin Vișinoiu. Iată lotul folosit de-a lungul turului: M. Chirita, M. Sarbu, L. Tantalete, C. Mircea, Fl. Coipan, M. Zlatan, C. Dumitrescu, R. Oprea, G. Negoita, A. Dragomir, R. Purcarescu, M. Boboc, A. Ristea, G. Udrea, M. Predoi, V. Stan. Echipa este pregătita de Florin Vișinoiu. Din discuția cu acesta, în ediția actuală de campionat vrea să însemne promovarea în Liga 4. Pe locul 2 găsim pe Flacăra Călinești, una dintre echipele vechi ale campionatului județean, care acum câțiva ani a evoluat în Liga 4. Și ea este hotărâtă să atace promovarea în primul eșalon județean. Surpriza acestei ediții se numește Viitorul Lunca, echipă de drept public finanțată integral de Primăria Lunca. Echipa s-a format la inițiativa primarului Florin Purcea, aflat la primul mandat în această funcție. Și la Lunca există dorința de promovare în Liga a 4-a, așa că vom avea un retur de foc.

La juniori, Liga 5 încheie sezonul în format complet. După cum spuneam, CS Vitănești a continuat să participe la această categorie. Deși interesul nu este unul deosebit, este bine că, până la urmă, acest segment de campionat există și oferă doritorilor mișcare și participare la competiție. Lidera de toamnă este Tineretul Suhaia, cu 35 puncte, urmată de Steaua Roșie Bujoru 2021, cu 33 puncte. Lotul folosit de Suhaia a fost următorul: A. Luca, St. Cocean, Cr. Laptaru, M. Maracine, R. Grigore, S. Turturica, Al. Craciun, A. Maracine, I. Soare, A. Neagu, Cr. Ursu, N. Pirvan, G. Constantin, L. Visan, St. Scumpu. Echipa este pregatita de Alexandru Cozaru.

În contrast cu locul ocupat de prima echipă, juniorii de la Viitorul Lunca se clasează pe ultimul loc, cu o linie de clasament total nefavorabilă:

Viitorul Lunca      13      0        0        13      13-143        0 pct !!!!!

Sperăm ca toate cele 14 echipe să își ducă la bun sfârșit participarea, iar unii dintre juniori să poată urca la nivelul echipelor de seniori.

Tineretul Suhaia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.