Sport

Retrospectiva anului sportiv 2012 – fotbalul judeţean

Anul sportiv precedent a debutat cu unul din cele mai interesante scandaluri, cel legat de arbitrajul judeţean. Numeroasele acuze aduse de echipe către conducerea AJF Teleorman, dar şi o stare de tensiune apărută în rândul arbitrilor judeţeni, datorată numărului tot mai mare de arbitri aduşi din alte judeţe, au dus la cele mai dure măsuri luate în ultimii 15 ani la nivelul arbitrajului. În urma unei şedinţe de urgenţă a Comitetului Executiv al AJF Teleorman, dar şi a Comisiei judeţene de Arbitri, începutul anului trecut aducea retrogradarea unui număr de 9 arbitri din Liga a 4-a, precum şi excluderea a 7 observatori din această activitate! Era cel mai sever început de an, iar “victime” erau arbitrii cu experienţă, care au dus an de an campionatul judeţean, s-au văzut fie “scoşi pe uşa din dos”, fie trecuţi pe linie de avarie, situaţie care ulterior avea să ducă la renunţarea câtorva din ei. Consecinţa acelor măsuri a fost promovarea unui număr de peste 10 arbitri tineri, fără nici o experienţă, la Liga a 4-a, însă aceştia au urmat un program intensiv de instruire şi formare, organizat de CJ Arbitri Teleorman, program preluat după standarde europene în materie de arbitraj. Ulterior, mulţi din arbitrii tineri, promovaţi în iarna anului trecut, aveau să fie delegaţi cu precădere la campionatul Ligii a 4-a.

În altă ordine de idei, anul precedent debuta cu o nouă ediţie a campionatului judeţean de futsal, însă a fost un sezon foarte şters, cu o prezenţă foarte modestă şi un dezinteres care a dus la concluzia că, deşi în alţi ani fotbalul de sală era foarte căutat, odată cu impunerea unor condiţii de participare, s-a redus substanţial numărul echipelor participante la aceste competiţii. De asemenea, campionatul judeţean de fotbal, care se relua în prima săptămână a lunii martie, avea să fie considerat unul din cele mai modeste sezoane, deşi echilibrul competiţiei a menţinut interesul publicului. Pamimai Videle, liderul de toamnă în clasament, avea să menţină poziţia de lider în clasament până la finalul sezonului şi, după câştigarea campionatului, participa la barajul pentru promovare în Liga a 3-a. Numai că, la baraj s-au văzut limitele unei echipe care a câştigat competiţia deoarece nici o altă participantă nu îşi propusese câştigarea campionatului şi prmovarea la nivel divizionar: cei din Videle s-au făcut de râs, în faţa unui adversar considerat mult inferior, Avântul Zorile (Giurgiu), în faţa căruia au pierdut cu 3-1!

În ce priveşte celelalte competiţii fotbalistice judeţene, acestea s-au remarcat prin numărul mare de incidente pe terenuri, iar sancţiunile pe care AJF Teleorman le-a luat au fost din cele mai severe în anul precedent.

Echipele laureate în fotbalul judeţean în anul 2012 au fost: Pamimai Videle (campioană judeţeană, Liga a 4-a), CS Vârtoape (Liga a 5-a, seria I), FC Traian (Liga a 5-a, seria II), Pamimai II Videle (Liga a 6-a, seria I), Flacăra Liţa (Liga a 6-a, seria II), Avântul Stejaru (Liga a 6-a, seria III).

Bogdan Pana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.