Sport

Retrospectiva anului sportiv 2012 – CS Baschet Alexandria

Unul din cele mai bune sezoane la Divizia A pentru CS Baschet Alexandria avea să debuteze cu o serie de două victorii pentru echipa pregătită de Mădălin Piperea şi Căin Voicu, iar poziţia din clasament (locul 5) devenea tot mai realizabilă. Întreruperea campionatului primului eşalon din cauza zăpezii, avea să “scoată din mână” echipa alexăndreană, iar lucrurile aveau să ia o întorsătură curioasă spre finalul sezonului. Reprogramarea câtorva jocuri din campionat, plus o anume stare de tensiune acumulată la nivelul lotului de sportive, avea să ducă la o ruptură între jucătoare şi conducerea tehnică. Clasată pe locul 5 în sezonul regulat, echipa din Alexandria avea să rateze complet faza play-off, unde n-a mai reuşit să obţină nici măcar o victorie, deşi a avut de fiecare dată avantajul terenului propriu. Mai întâi, în disputa cu BCM Danzio Timişoara, alexăndrencele s-au văzut învinse în două jocuri, iar în meciul pentru locurile 7/8 a fost depăşită de echipa SCM Craiova. A fost cel mai neplăcut final de sezon pentru echipa CS Baschet la nivelul primei ligi de baschet, deoarece, dintr-o candidată serioasă la medalie, echipa pregătită de Mădălin Piperea se vedea aruncată până pe locul 8 în Divizia A. Mai mult, o serie de discuţii au aruncat, la momentul respectiv, o pată asupra imaginii echipei, iar urmarea a fost excluderea din lot a unor sportive (Kari Laplante), sau refuzul de intra pe terenul de joc (Marija Prlja)!

Cu toate că diferenţa în evoluţii a echipei din Alexandria a fost una enormă între tur şi retur (plus play-off), publicul local, pasionat de baschet, a rămas lângă CS Baschet Alexandria.

În altă ordine de idei, în luna mai 2012 CSS Alexandria a găzduit turneul final al campionatului naţional de baschet feminin Under 14, la finalul căruia echipa pregătită de Mădălin Piperea obţine titlul naţional pentru această categorie de vârstă.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.