Sport

Retrogradarea FCM-ului a dezamăgit și pe primarul Alexandriei – “Eu aș renunța și cred că ar trebui să o luăm de la zero!” – Victor Drăgușin

 

victorDupă retrogradarea din Liga a 3-a, la finalul sezonului 2012-2013, soarta echipei FCM Alexandria a devenit destul de incertă. Dinspre conducerea clubului nu a venit nici o declarație concretă, referitoare la viitorul sezon, la ce va face echipa FCM – dacă se va căuta un eventual loc la Liga a 3-a sau se continuă la nivel județean, însă în perioada următoare probabil se va stabili o strategie pentru fotbalul alexăndrean.

În ce privește impresia pe care a lăsat-o FCM Alexandria în ultimul sezon, despre dezamăgirea pe care a produs-o în rândul publicului, dar și despre soarta acestei echipe, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, a făcut o declarație în exclusivitate pentru ziarul nostru.

 

–  Domnule primar, FCM Alexandria a retrogradat la finalul acestui sezon fotbalistic, lucru care a dezamăgit publicul local. Cum comentați evoluția și situația echipei divizionare din Alexandria?

Victor Drăgușin:  Nemulțumirea față de evoluția echipei FCM Alexandria am exprimat-o și public, pentru că în această echipă s-au investit niște bani, iar eu, ca primar, trăiesc această dezamăgire, că echipa noastră, a municipiului, n-a reușit să rămână în Liga a 3-a, în Divizia C. Pe de altă parte, fotbalul este un fenomen de masă, un sport care atrage în continuare foarte mulți alexăndreni, iar noi am acceptat, pe considerentul că suntem și reședință de județ, să continuăm această activitate. Dar, au mai fost și alți ani când am fost aproape să retrogradăm, dar am rămas în Divizia C pentru că s-au retras alții, din considerente financiare. Nu m-a bucurat nici atunci, cum nu mă bucură nici acum siuația în care ne aflăm.

– În primăvară, la nivelul clubului s-a schimbat conducerea, a venit un antrenor nou, ulterior a fost adus un alt antrenor, dar rezultatele au întârziat să apară.

V. Drăgușin: Așa cum se știe, în primăvara acestui an s-a produs o modificare în ceea ce înseamnă conducerea clubului FCM Alexandria, și cred că suntem pe o pantă bună, oamenii care au fost antrenați în această structură de conducere merită încrederea, pentru că sunt oameni care știu fotbal, apreciază fotbalul și care doresc să facă ceva pentru sport. Eu am încredere în ei, le voi cere părerea în privința echipei, și sper că vom putea contura un proiect viabil pentru etapa următoare.

Dacă mă întrebați acum, la “cald”, eu aș renunța, cel puțin pentru o perioadă, la susținerea unei echipe de fotbal și cred că ar trebui să trebui să o luăm de la zero. Trebuie să atragem aici copii din Alexandria care vor să facă fotbal, un fotbal de clasă, eventual un an, doi să trecem prin “furcile caudine”, să selectăm pe cei care sunt buni și, ulterior, Alexandria să fie reprezentată cât mai bine, cel puțin la Divizia C. Financiar, să susținem o echipă într-o divizie superioară este greu pentru municipiul nostru,  mai ales că nici mediul de afaceri nu a fost încurajat să sprijine, printr-o lege a sponsorizării atractivă și pentru aceștia. Dar, vorbind de fotbal, i-am rugat în fiecare an pe sportivi, pe antrenori, pe cei care sunt implicați, să câștige jocurile pe teren propriu, dar, din păcate, un singur meci am câștigat acasă în acest an. Și, cum să nu fiu supărat! Ce satisfacție are alexăndreanul obișnuit care merge la stadion și vede cum echipa pierde, și pierde rău. Acum este destul de devreme, vom discuta subiectul și în Consiliul local despre ce vom face, vreau să vorbesc și cu alți oameni de sport și alte persoane,  dar un lucru este cert, așa cum a mers până acum, nu se mai poate, iar eu nu voi propune să continuăm în modul acesta.

A consemnat Bogdan Pană

One Comment

  1. Este un semnal dat de primar sau chiar o masura luata deja de primarie? Se retrage finantarea, sau doar se vrea sa fie speriati cei de la FCM? De fapt, de cine ii este teama primarului, pe cine ezita sa acuze direct, pe Voicila sr? Se va lua taurul de coarne, sau va fi doar un foc de paie, pana-n vara? spuneti-ne si noua, ca sa stim ce va face fotbalul alexandrean?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.