Eveniment

Reținuți pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Luni, 26 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în județele Dămbovița și Bacău, la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la înșelăciune.
A fost prins în flagrant delict, în localitatea Târgoviște, județul Dâmbovița, un bărbat, de 27 de ani, din municipiul București, în timp ce ar fi încercat să ridice telefoane mobile aflate în coletele ce urmau a fi distribuite, prin firma de curierat.
Totodată, la aceeași dată, în localitatea Onești, județul Bacău, a fost efectuată o percheziție domiciliară la domiciliul unui bărbat de 35 de ani.
În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, terminale telefonice mobile, cartele telefonice și 6.000 de lei.
Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iunie 2023, persoanele bănuite, de 27 și 35 de ani, s-ar fi folosit, fără drept, de datele de identificare a două societăți  comerciale, din județele Teleorman și Dâmbovița, inducând în eroare o societate de telefonie mobilă.
Cei doi bărbați ar fi solicitat fără drept și ar fi semnat în fals, în numele celor două societăți comerciale, înscrisurile aferente contractelor de abonament, obținând un folos patrimonial injust, reprezentat de bunuri în valoare de 35.768 de lei.
La data de 26 iunie a.c., în urma administrării probatoriului, față de cele două persoane bănuite, a fost dispusă  măsura reținerii, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.
Marși, 27 iunie a.c., față de cele două persoane bănuite, instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.
La acțiune au participat polițiștii serviciilor de investigare  a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.