Social

Restricţii la alimentarea cu apă, din cauza secetei…

restrictiiÎn şedinţa extraordinară a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, ţinută la începutul perioadei de caniculă, s-a stabilit atenţionarea tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru instituirea permanenţei la sediul primăriilor şi monitorizarea cu toată atenţia a tuturor evenimentelor generatoare de risc, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă. Temperaturile ridicate din țara noastră au secătuit de tot pământul şi în câteva comune din Teleorman seceta a dus la restricții de apă.

La Frăsinet, dar și în comunele Furculeşti, Poroschia, Stejaru, Ciolăneşti, Drăgăneşti Vlaşca şi Dobroteşti, oamenii primesc apă în sistem centralizat, limitat, iar pe perioada în care se furnizează apă debitele sunt mici. Restricţiile nu sunt mari, de doar câteva ore pe zi, însă localnicii celor 7 comune sunt nemulţumiţi, mai ales că unii utilizează apa la udatul grădinilor, asta pentru că cele câteva puţuri a căror apă o foloseau la udat au secat în această perioadă toridă sau s-au colmatat şi nu mai folosecs la nimic. Chiar și atunci când apa vine la robinete, presiunea acesteia este foarte scăzută.

Întrucât capriciile vremii vor afecta judeţul în continuare, iar canicula nu va ocoli nici de această dată Teleormanul, se va urmări și monitoriza permanent rețeaua de alimentare cu apă, nivelul debitelor pe cursurile interioare, asigurarea funcționării punctelor de prim ajutor, precum și respectarea măsurilor stabilite prin programele de acțiuni specifice perioadei caniculare și secetoase, ce cad în responsabilitatea primarilor cărora Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman le-a trimis o adresă pentru întocmirea şi aplicarea unui plan de restricţii privind alimentarea cu apă. În cazul în care situaţia se va agrava, primăriile au obligaţia să înştiinţeze Prefectura în vederea luării unor măsuri şi pentru a se putea interveni în timp util şi populaţia sau animalele să nu aibă de suferit. (C.P.)

One Comment

  1. Si cand inunzi platesti amenda..cw te faci cu batranii senili..cu copii care n au discernamant, dar esti obligat sa i lasi singuri in locuinta???!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.