Social

Restricții de circulație prelungite cu două săptămâni, în Alexandria/ Circulația este permisă numai până la ora 20.00 în week-end; magazinele se închid la ora 18.00

În următoarele 14 zile, la nivelul municipiului Alexandria vor fi menținute restricțiile de circulație adoptate cu aproape două săptămâni în urmă, a decis, vineri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare a rămas peste pragul de 4 cazuri la o mie de locuitori.

Astfel, carantina de noapte începe la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în următoarele două săptămâni, restaurantele și cafenenele rămân închise, la fel și sălile de sport/fitness și cazinourile, iar funcţionarea operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip Loto, pariuri şi lozuri este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţe sanitară. În schimb, rămân deschise terasele, însă cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De asemenea, potrivit hotărârii CLSU, pe raza municipiului Alexandria, în următoarele două săptămâni sunt interzise: organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din HG nr. 293/2021; organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea) în spaţii închise şi spaţii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;  organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Începând cu data de 11 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24 aprilie, inclusiv, căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul Primăriei, cu participarea a cel mult 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială, iar cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

În schimb, sunt permise începând cu data de 11 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24 aprilie, inclusiv: activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

“Se reduce intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. Se limitează intervalul de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. Se suspendă activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/ sau fitness. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori”, prevede hotărârea CLSU, adoptată, vineri.

Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificat, vineri, prin HCLSU, rămân în vigoare.

Hotărârea C.L.S.U. din 09.04.2021 poate fi accesată în integralitate la următoarea adresă de internet: https://www.alexandria.ro/actiuni-locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.