Social

Restaurantele din Alexandria sunt pregătite pentru Revelion

Carmen Dumitrescu

Chiar dacă în general, alexăndrenii nu stau foarte bine cu resursele financiare în perioada sărbătorilor, economisirea fiind pentru mulţi doar un deziderat absurd, întotdeauna vor exista consumatori de petreceri private pentru noaptea dintre ani. Explicaţiile sunt destul de clare: petrecerile organizate în restaurante sunt puse la punct de profesionişti, mâncarea e bună iar doamnele nu-şi fac griji cu privire la curăţenia de după. Proprietarii de restaurante din Alexandria înţeleg foarte bine faptul că amatori de Revelion organizat mai sunt şi ei nu sunt puţini, comparativ cu anii anteriori, când recesiunea ocupa un loc privilegiat în cadrul discuţiilor dintre cei care nu-şi puteau imagina noaptea dintre ani decât la restaurant. De aceea, încă de la debutul lunii decembrie, mai multe localuri şi restaurante din oraş au început să pună la punct meniul de sărbători şi să promoveze oferte dintre cele mai atractive pentru amatorii de petreceri. Chiar dacă mulţi nu o recunosc, petrecerea Anului Nou la restaurant este o atitudine care ţine de etichetă şi de statut social, astfel că, indiferent de situaţia materială a unora, se vor face şi anul acesta sacrificii şi cei care se doresc a fi etichetaţi ca aristocraţi ai comunităţii se vor orienta tot către această formă de celebrare a deschiderii unei noi etape calendaristice.

Astfel, oferte destul de generoase au apărut la nivelul întregului judeţ, astfel încât puţini să poată refuza perspectiva de a mânca bine şi de a nu strânge masa la sfârşit. Practic, unele restaurante oferă potenţialilor clienţi posibilitatea de a-şi petrece noaptea de Revelion într-un local cochet cu numai 300 de lei pentru o persoană, în timp ce altele oferă bonusuri considerabile dacă masa rezervată urmează să fie destinată unui număr mai mare de două persoane.

La rândul lor, alexăndrenii care nu-şi mai permit să respecte eticheta spun că în ceea ce priveşte Revelionul, şi existenţa fripturii la masă este discutabilă, darămite eventualitatea unei petreceri la restaurant. Ceilalţi, care încă mai doresc să ţină ştacheta sus sunt tentaţi de ideea de a răspunde aceste provocări sociale, aşa că evident, au devenit foarte interesaţi de ofertele lansate pe piaţă de restaurantele din municipiu şi nu numai.

Dar, în principiu, alexăndrenii care doresc să petreacă noaptea într-unul dintre restaurantele locale vor trebui să scoată din buzunar între 200 şi 450 de lei, restaurantele demarând în aceste zile o adevărată competiţie pentru a oferi clienţilor petreceri cât mai diversificare, mâncăruri cât mai tradiţionale şi, în unele situaţii, chiar tombole cu suprize. Cu toate acestea, sunt şi patroni care nu s-au hotărât încă dacă vor organiza sau nu petrecerea de Revelion, probabil inspiraţi şi de faptul că marea majoritate a alexăndrenilor sunt prea săraci ca să îşi pună problema de a petrece la restaurante. Dar motivul oficial, dat de aceştia celor interesaţi, este acela că munca pentru organizarea unui astfel de eveniment este imensă iar câştigurile nu se ridică niciodată la nivelul aşteptărilor. Mai mult, pentru că oamenii aşteaptă super-oferte, ei nu sunt pregătiţi să le ofere clienţilor chilipiruri, în condiţiile în care numai organizarea unui astfel de eveniment impune nişte cheltuieli destul de semnificative, pe care încasările de până acum nu le pot acoperi.

Simultan, mulţi dintre alexăndreni se declară familişti – asta ca să nu se declare săraci – şi spun că sărbătorile iernii sunt prilejuri de petrecut timpul cu familia şi cei apropiaţi, considerând că numai cei foarte tineri au motive adevărate de a-şi dori să sărbătorească Revelionul în afara familiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.