Sport

Restanță pentru baschetbaliste

Echipa CS Baschet Teleorman Alexandria va susține astăzi, 1 februarie, cu începere de la ora 18.00, în sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, o partidă restanță din cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Formația noastră, pregătită de antrenorul Mădălin Piperea, va întâlni puternica formație CSM Târgoviște, una dintre pretendentele la primele locuri.

Dâmbovițencele ocupă, în acest moment, locul 4 în clasament, cu un total de 28 de puncte, rezultate din 12 victorii și 4 eșecuri. CSM Târgoviște are două victorii în 2017, ambele pe teren propriu, 78-68 cu BC Sirius Tg. Mureș, respectiv 57-56 cu Universitatea Cluj-Napoca. Între aceste două meciuri s-a intercalat deplasarea de la Arad, unde adversarele noastre s-au înclinat la mare luptă, cu scorul de 72-69.

În tur, la Târgoviște, oaspetele noastre de azi s-au impus destul de greu, cu scorul de 70-64. Jocul este foarte important deoarece apare în calendar, exact înaintea ultimei etape din prima fază a campionatului.

Echipa noastră ocupă locul 8, cu 22 de puncte, fiind obligată să câștige acest meci, dar și deplasarea de vineri, 3 februarie, de la Iași, pentru a intra în prima grupă valorică. În conformitate cu regulamentul de desfășurare al competiției, primele șase clasate, atunci când se trage linia după etapa din week-end, se califică automat în play-off, și vor juca tur-retur, încă 10 runde, pentru stabilirea exactă a ordinii pe tabloul eliminatoriu. Celelalte patru formații vor accede în grupa a doua valorică, urmând să joace tur-retur , primele două urmând să completeze numărul de echipe calificate în sferturile de finală. Avantajul accederii în prima grupă este și posibilitatea urcării în clasament, ceea ce ar da dreptul echipei să spere la meciuri decisive pe teren propriu, în cazul unor serii lungi de play-off. Sigur că sunt meciuri mai multe, mai grele, însă, după cum au demonstrat baschetbalistele noastre, ele se află pe un trend ascendent. Cele două reprize de prelungiri cu Universitatea Cluj-Napoca, dar și victoria contra brașovencelor, recomandă echipa-fanion a Teleormanului drept una de luat în seamă, cel puțin, în acest moment al sezonului intern.

Tot azi se mai dispută, cu începere de la ora 18.30, primul meci al etapei care închide sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin. La Galați, Phoenix din localitate primește replica liderului Sepsi Sf. Gheorghe, principala favorită la obținerea titlului de campioană națională, în acest an. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.