Politic

Replica liberalilor roșioreni la acuzațiile liderului PLUS/ „Alegerea viceprimarului nu este o temă de campanie la alegerile parlamentare”

În urma alegerilor locale, în Consiliul Local de la Roșiori de Vede, din totalul de 19 mandate, nouă au revenit PSD, cinci Alianței USR-PLUS, iar alte cinci revin PNL. Viceprimarul, care nu a fost, încă, ales, va fi dat, așadar, de o majoritate care se va forma la nivelul Consiliului Local Roșiori de Vede, fie că va fi vorba despre o majoritate formată din partidele de dreapta, respectiv PNL și USR-PLUS, fie că va fi vorba de o altă formulă la care se va ajunge în urma negocierilor. Și, având în vedere că este în plină desfășurare campania electorală pentru parlamentare, dincolo de faptul că fiecare partid politic își dorește funcția de viceprimar, liderul PLUS Teleorman, Aurel Fierăscu, candidat al formațiunii politice pentru Camera Deputaților, a lansat, în ultima perioadă, o serie de atacuri la adresa liberalilor, pe care îi acuză de tergiversarea procedurilor pentru desemnarea viceprimarului pentru că „aleg un troc cu PSD, pe funcții”.

„Lipsa de acțiune a PNL, coroborată cu informațiile care vin dinspre PSD, ne conduc la ideea că refacerea USL (PSD-PNL) la nivel local este doar o chestiune de timp, adică după alegeri, asta pentru că partidele vechi PSD și PNL să nu aibă de suferit pe 6 decembrie, din cauza acestui troc în Consiliul Local Rosiorii de Vede”, spune liderul PLUS Teleorman, Aurel Fierăscu, care le cere, public, liberalilor să-și clarifice poziția în ceea ce privește votul din Consiliul Local Roșiori de Vede.

Cu o replică la atacurile lansate de președintele PLUS Teleorman și candidatul formațiunii politice la Camera Deputaților, Aurel Fierăscu, vine, de la PNL, Adelina Sfăt, responsabil cu strategia în campania electorală pentru parlamentare. Aceasta spune că alegerea viceprimarului nu este o temă de campanie la alegerile parlamentare, iar pentru roșioreni numele viceprimarului „este irelevant, atâta timp cât o majoritate în Consiliul Local lucrează pentru ei, onest și transparent”. Mai mult, spune Adelina Sfăt, din momentul constituirii legale a Consiliului Local, fiecare consilier, inclusiv cel al USR-PLUS, care își și dorește funcția de viceprimar, poate iniția proiecte de hotărâri, așa încât să-și desfășoare, fără probleme, activitatea pentru care a fost ales de cetățeni.

„Alegerea viceprimarului nu este o temă de campanie la alegerile parlamentare, domnilor! Faptul că recurgeți la ea nu ne ajută, nu ajută nici votanții PNL și nici votanții USR PLUS. Între simularea transparenței din nevoia satisfacerii unui interes personal și Codul Administrativ, aleg prevederile legale, întotdeauna!

Art.152 – Cod Administrativ:

„(1) Viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului.

(2) Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. (3) Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local.”

Clar, nu? Codul nu menționează care sunt etapele negocierilor politice care pot duce la formarea unei majorități funcționale la nivelul Consiliului Local.

Simt nevoia să precizez că, din momentul constituirii legale a Consiliului Local Roșiorii de Vede (24 octombrie 2020), fiecare consilier poate iniția proiecte de hotărâri, așadar nimeni nu poate împiedica chiar și pe un pretendent la funcția de viceprimar să își desfășoare activitatea pentru care a fost ales de cetățeni.

Prezenta postare are caracter informativ și nu este un răspuns politic. Personal, continui să pledez pentru o abordare moderată, trecută prin filtrul electoratului liberal din Roșiorii de Vede (care nu este cu nimic mai prejos decât electoratul celorlalte partide), rămân adepta dialogului constructiv și sunt convinsă că prin discuții aplicate pe proiecte (nu pe nume și funcții) și punerea lor urgentă în practică putem să aducem o schimbare în viața oamenilor din oraș.

Din punctul meu de vedere, pentru profesorii mei, pentru vecinii și tinerii pe care îi întâlnesc zi de zi, pentru medicii din spitalul „Caritas”, care, de luni de zile, se luptă cu un virus care nu alege persoane, numele viceprimarului este irelevant, atâta timp cât o majoritate în Consiliul Local lucrează pentru ei, onest și transparent!

Înainte de a discuta despre unitate, nu dezbina! PSD Roșiorii de Vede e ceea ce este acum tocmai pentru că unii oameni au fost prea atrași de funcții (eu pot da niște exemple, sigur și pretendentul la funcția de viceprimar știe câteva, nu?) timp în care orașul a rămas urmă”, este replica dată de Adelina Sfăt, responsabilul cu strategia în campania PNL.

One Comment

  1. Acum este momentul sa puneți ciuma roșie in izolare!
    De ce vă consumați energia?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.