Eveniment

“Repere din istoria pompierilor militari, în județul Teleorman”, expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri

Teleormănenii sunt invitați, vineri, 12 octombrie, la o plimbare prin istorie, începând cu anul 1877 și până în prezent, prin intermediul unei expoziții de fotografii și documente, în care sunt menționate primele formațiuni de pompieri de pe teritoriul județului Teleorman, modul de organizare al acestora și intervențiile semnificative din acea perioadă, precum și exponate din cadrul Muzeului Național al Pompierilor care redau trecutul glorios al militarilor, chemați să lupte cu flăcările mistuitoare sau stihiile naturii pentru apărarea vieții oamenilor.

Evenimentul, care aniversează 50 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri al județului Teleorman, se înscrie în seria activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman în colaborare cu Muzeul Național al Pompierilor, în foaierul Instituției Prefectului, din municipiul Alexandria.

One Comment

  1. Pingback: “Repere din istoria pompierilor militari, în județul Teleorman”, expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri – Stiri Locale 24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.