Politic

Repartizarea locuinţelor ANL la Alexandria, amânată din nou din cauza suspiciunilor consilierilor PNL

consiliuMonica DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria, convocat luni, 13 iulie, pentru aprobarea listei de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii în blocurile P4, P5 şi P9, str. Dunării, zona Han Pepinieră, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a fost una cu scântei. După ce săptămâna trecută proiectul, care pentru a fi aprobat, are nevoie de 13 voturi pentru (două treimi din numărul consilierilor locali), a fost respins, de la şedinţă lipsind cei şase consilieri ai PNL, iar consilierul PSD, Florea Voicilă, aflat în incompatibilitate întrucât nora acestuia figurează pe listă, nu a putut vota, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru nici în şedinţa desfăşurată la începutul acestei săptămâni. De data aceasta, au fost prezenţi 4 din cei 6 consilieri al PNL, însă s-au abţinut de la vot. Mai mult decât atât, consilierii PNL, având unele suspiciuni cu privire la modul în care a fost întocmită lista, au spus că până când nu li se vor pune la dispoziţie toate dosarele celor aflaţi pe lista de repartizare pentru a verifica dacă aceştia chiar întrunesc condiţiile pentru a beneficia de apartamentele ANL, nu vor vota pentru nici în şedinţele viitoare.

Consilierii PNL au propus amânarea proiectului până spre sfârşitul lunii, când se va organiza şedinţa ordinară a Consiliului local Alexandria, amendament care însă nu a fost aprobat.

“Nu am văzut niciun dosar, nu am participat la nicio întâlnire a comisiei pentru întocmirea listei de priorităţi sau a listei de repartizare. Atât în faza de întocmire a listei de priorităţi, cât şi la transformarea ei în lista de repartizare, au existat unele suspiciuni. Propunerea este ca acest proiect de hotărâre să fie amânat până spre sfârşitul lunii când va avea loc şedinţa ordinară, în acest timp să permiteţi să intrăm în posesia dosarelor, să verificăm şi noi punctajul acordat. Această propunere vine în sprijinul celor care sunt îndreptăţiţi să primească locuinţe, în acest fel nu vor mai exista suspiciuni şi nici contestaţii”, a spus consilierul PNL, Dan Popescu.

Spiritele s-au încins, în discuţie intrând Stelică Tălpigă, consilier UNPR, membru al comisiei pentru repartizarea locuinţelor, care şi-a exprimat uimirea că în Consiliul local încă se mai face politică. Acesta a precizat că în comisia din care a făcut parte şi un consilier al PNL, respectiv Iuliana Stancu, au fost analizate sute de dosare şi nu s-a acordat un punct în plus la nimeni.

Primarul Victor Drăguşin a atras atenţia că tinerii de pe listă aşteaptă de prea mult timp repartizarea acestor locuinţe, şi că, dacă se va tot amâna aprobarea proiectului, respectiv a listei cu beneficiarii celor 55 de locuinţe finalizate în această etapă, unii dintre tinerii de pe listă riscă să depăşească vârsta maximă de 35 de ani şi să nu mai poată beneficia de locuinţă ANL, lucru care s-a mai întâmplat. “Aceste locuinţe trebuiau să fie gata în toamna anului trecut. Din cauza întârzierilor au ieşit din liste nişte oameni care au împlinit 35 de ani şi amânarea ar putea duce la nedreptăţirea altor oameni care se apropie de această vârstă. Lista se poate verifica, a fost corect întocmită, proiectul nu poate fi amânat. Votaţi cum vreţi, însă sper să aveţi înţelepciunea şi convingerea că aţi votat cum trebuia”, a spus primarul Drăguşin.

Nici intervenţiile primarului, ale consilierilor PSD-UNPR aflaţi în comisia de întocmire a listei şi repartizare a locuinţelor, şi nici ale celor câţiva tineri aflaţi pe lista de repartizare a locuinţelor ANL, prezenţi în sală, nu i-au convins pe consilierii PNL să voteze proiectul.

“Sunt consecvent şi nu am nicio problemă cu oamenii care merită să primească aceste apartamente. Nu aş fi avut nicio problemă dacă ar fi fost transparent acest proces. Eu nu am văzut niciun dosar. Eu nu pot să votez odată cu cele 20-30 de familii care au dreptul şi altele faţă de care am suspiciuni”, a spus Florin Titirişcă.

Proiectul va fi din nou supus aprobării într-o şedinţă viitoare, cel mai probabil pe 30 iulie, când se va desfăşura sedinţa ordinară a Consiliului local Alexandria.

One Comment

  1. Nicaieri in tara nu a fost o situatie ca precedenta! Este o bataie de joc! Acest domn „ Titirisca„ stie ce inseamna sa astepti luna de luna sa iei salariul pentru ati cumpara lucruri stiind ca te vei muta in casa noua?Asta am facut noi stimate„ domn ”. Asteptam cu sufletul la gura receptia acestor locuinte ,singura sansa pentru ca tineri ca noi sa poata avea un viitor mai bun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.