Social

Reparaţii şi igienizări pe ultima sută de metri la Şcoala Plopii Slăviteşti

Pregătirile pentru începerea anului şcolar sunt în toi. Până când unităţile de învăţământ îşi vor deschide porţile nu mai este decât o săptămână şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman vrea ca în toate să fie asigurate condiţii optime, cu atât mai mult cu cât deschiderea anului şcolar 2012-2013 a fost amânată în acest sens.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, în Teleorman anul acesta se deschid în total 385 de şcoli, grădiniţe şi licee (155 cu personalitate juridică) dintre care doar 60 nu au reuşit să obţină autorizaţie sanitară de funcţionare din cauza lipsei canalizării sau a apei curente, probleme ce nu vor putea fi rezolvate până la deschidere. Chiar şi aşa, prof. Valeria Gherghe, inspectorul şcolar general, spune că, exceptând câteva cazuri, până la această dată au fost executate lucrări de reparaţii şi igienizări şi toate unităţile de învăţământ vor asigura condiţii optime. Una dintre unităţile de învăţământ în care până săptămâna trecută nu demaraseră lucrările este Şcoala din Plopii Slăviteşti. Grupul sanitar din curtea şcolii era sub orice critică şi nici sălile de clasă nu arătau prea bine. Conducerea unităţii de învăţământ a fost însă schimbată şi se aşteaptă ca noua conducere să remedieze urgent situaţia. O echipă de control a ISJ s-a deplasat acolo săptămâna trecută, iar săptămâna aceasta inspectorul şcolar general intenţionează să verifice personal dacă s-au luat măsurile necesare asigurării unor condiţii decente copiilor şi dascălilor care îşi vor desfăşura activitatea acolo. Şcoala Plopii Slăviteşti nu va fi însă singura unitate de învăţământ care va fi inspectată de conducerea ISJ, aceasta intenţionând ca săptămâna aceasta să viziteze cât mai multe unităţi de învăţământ, în special din mediul rural pentru a se asigura că totul este în regulă.

 

Aproape 50 000 de preşcolari şi elevi sunt aşteptaţi în noul an şcolar în Teleorman

Potrivit datetor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean în anul şcolar 2012-2013 în Teleorman sunt înscrişi în total 49.407 preşcolari şi elevi.

Astfel, în grădiniţe sunt aşteptaţi 8781 de copii. În ciclul primar în total vor fi 13.917 de elevi dintre care 1947 sunt înscrişi în clasa pregătitoare şi 2878 în clasa I. În clasele V-VIII vor învăţa 13 437 elevi iar la liceu sunt aşteptaţi 13 095 de tineri. Învăţământul profesional este slab reprezentat în Teleorman, doar 177 de elevi fiind înscrişi la acestă formă de învăţământ. (M.D.) 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.