Economie

Rentierii agricoli teleormăneni mai au la dispoziţie trei săptămâni pentru vizarea carnetelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte rentierilor agricoli, că pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2012, trebuie să se prezinte la centrele Agenţiei de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură până pe 30 august 2013 pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar, curator sau tutore, în baza unei procuri autentice, curatelă sau hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

De asemenea, rentierul agricol trebuie să prezinte şi următoarele documente pentru a putea viza carnetul şi anume, carnetul de rentier agricol, contractul de arendare, actul de identitate în original, document coordonate bancare (opţional), decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată, pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul respectiv poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, în perioada de vizare, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA carnetul de rentier al defunctului (se depune obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecatorească de succesiune învestită cu formula ,“definitivă şi irevocabilă”, certificat de calitate de moştenitor) (original şi copie), B.I/C.I. a moştenitorului (original şi copie), împuternicire sau declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original). (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.