Social

Relaxări de sărbători / Guvernul a aprobat hotărârea CNSU privind noile măsuri de gestionare a pandemiei

Guvernul Ciucă a adoptat în ședința de guvern de miercuri hotărârea CNSU privind noile măsuri de gestionare a pnademiei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, prin hotărârea de guvern aprobată de Executiv, care a validat, fără nicio modificare, propunerile adoptate prin HCNSU nr. 112/2021, s-a stabilit ca programul magazinelor să se desfăşoare până la ora 22,00, precum şi ridicarea restricţiilor de circulaţie în cursul nopţii. În același timp, a fost eliminată obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile deschise, rămânând limitată la spaţiile deschise aglomerate. De asemenea, accesul în mall-uri, magazine mari, inclusiv cele care nu sunt esenţiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală, dar şi persoanelor care sunt testate cu un test RT-PCR de 72 de ore sau un test antigen de 48 de ore.
La intrarea în magazinele mai mici de 200 de metri pătraţi nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, dar va fi obligatoriu de respectat regula privind numărul maxim de persoane care pot să intre în magazin concomitent, raportat la o suprafaţă de 4 metri pătraţi de siguranţă.
O altă măsură prevede că toate activităţile care erau limitate cu participare de până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului vor fi permise până la 50%, dar respectând regula de intrare cu vaccin, trecere prin boală sau testare (activităţi din cinematografe, teatre, unităţi de cazare, activităţi sportive şi alte activităţi economice neesenţiale).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.