Eveniment

Reguli şi canoane bisericeşti încălcate?

Scandalul iscat în jurul numirii lui Cristian Ioana în funcţia de protopop este departe de a se fi încheiat. Tot mai mulţi membri ai bisericii teleormănene ne trimit mesaje de contestare a calităţilor şi virtuţilor noului protopop. Unele cu referire la viaţa personală, altele la cea profesională.

Una dintre condiţiile ce se impun pentru ocuparea acestei funcţii este ca media generală de absolvire să fie peste 8,50, iar Cristian Ioana, conform informaţiilor noastre, este sub. Nici studiile post-universitare nu ar fi încheiate, fapt ce contravine regulilor şi canoanelor bisericeşti. De asemenea, preotul Cristian Ioana ar fi încălcat şi “Canonul 18 Apostolic”. Acestea sunt doar câteva dintre obiecţiile feţelor bisericeşti la adresa colegului lor proaspăt promovat.

Toate aceste fapte, conform informaţiilor noastre, au generat un scandal monstru în şedinţa consiliului cu atribuţiuni în desemnarea persoanei care să ocupe respectiva funcţie, între consilierul eparhial Liviu Zamfir – aprig contestatar al noului protopop, şi secretarul eparhial Neacşu Vasile – susţinător înfocat, despre care feţele bisericeşti susţin că este, de fapt, autorul moral al acestei “înscăunări” cu iz forţat.

Cât de departe se va ajunge cu acest scandal, rămâne de văzut, cert este că nemulţumiţii vor face o interpelare şi către P.S. Galaction, care, într-un fel sau altul, va trebui să găsească soluţii, altfel, atât BISERICA, cât şi enoriaşii vor avea de suferit MORAL. (Dan S.)

6 Comments

 1. In anii 90 protopopul era votat de catre preoti intr-o sedinta extaordinara.Votau unul mai rasarit dintre ei.Acum este numit de episcop, adica isi alege un slugoi care sa-i duca tucalul si sa-i colecteze banii de la prosti.

 2. Galaction dupa ce isi ia Sf spaga, macar sa dea un concurs cu ei sa-i puna sa fuga 100 de metri.Jalnic a ajuns acest om.

 3. Ce vrea parintele Liviu Zanfir?
  Toata lumea stie ca va fi Potropopul de Videle!
  Doua protopopiate -Videle si Alexandria -nu pot fi ocupate de aceiasi fata bisericeasca repectiv parintele Liviu Zanfir.

 4. Prefericitul galaction de cand a venit aici da numai cu bata-n balta.Asta harul lui.Numai scandaluri in jurul banilor.Evident ca tipul asta si-a cumparat functia cu bani caci atfel nu se explica.
  Sa ajute si el un copil sarac sau un bolnav sau sa faca un azil de batrini sau o gradinita etc Nu .sapaga si spaga de parca e indracit in spaga.Menirea lui este sa ne povesteasca legende biblice si sa incaseze milioane de euro.Nu putem sa le citim pe gratis si pe net?

 5. S-a procedat ca la Partidul comunist.,,Va prezint noul sef,,.
  De ce? Pentru ca asa vreau eu.,,Alexandia are inca preoti de bun simt si cutivati cu faculati facute la zi, care nu si-ar fi dorit neaparat sa lucreze cu Galaction dar sa-i umilesti in asa fel este inacceptabil.Adica sa fii chemat de un fost cantaret(care-i spala masina lui Ciulei la catedrala ,caci asa il stie toata lumea) cu actele si sa-i mai zici si sarut mana? Gandul ma duce la Visinescu cand batea profesori universitari.

 6. Acest preot a devenit mai discutat decat era Mutu in vremea lui de glorie,cand ne era frica sa deschidem si conserva din frigider sa nu iasa tot Mutu :)) ceea ce nu mi se pare corect, este faptul ca vorbim de zvonuri fara a se preciza o sursa de doucmentare…iar in aceste conditii stirile de prima pagina a unui ziar cu un cuvant greu la nivel judetean par mici barfe din curtea bisericii.
  Mi ar placea sa citesc o stire bazata pe surse

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.