Social

Reguli noi / Vaccinul antigripal va fi eliberat la farmacii în baza unei prescripții electronice

Coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină a Familiei, medicul Gindrovel Dumitra, a anunțat că au apărut modificări în administrarea vaccinului antigripal.

Potrivit acestuia, începând din această toamnă, pacienții își vor putea procura vaccinul antigripal de la orice farmacie, în baza unei prescripții electronice emise de către medicul de familie.

Vaccinul antigripal va fi eliberat în continuare în mod gratuit către persoanele aflate în categoria celor vulnerabile – orice pacient care are o boală cronică sau se încadrează în grupele de risc definite de către Organizația Mondială a Sănătății și de către Ministerul Sănătății din România. Odată vaccinul ridicat din farmacie, pacientul trebuie să se întoarcă într-un timp cât mai scurt la cabinetul medicului de familie pentru a-l administra sau îl poate transporta la domiciliu, într-o geantă specială izotermă, însă trebuie păstrat în frigider, la temperaturi de 2-8 grade Celsius, pentru respectarea lanțului de frig, până se poate efectua vaccinarea.

Până acum, Ministerul Sănătății repartiza dozele de vaccin antigripal către cabinetele medicilor de familie, unde avea ulterior loc vaccinarea persoanelor vulnerabile aflate pe listele fiecărui medic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.