Social

Reguli mai stricte privind comportamentul în parcuri, locuri de joacă sau alte spaţii de agrement din Alexandria

parc1Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria vrea să introducă reguli mai stricte în ce priveşte utilizarea parcurilor, locurilor de joacă sau altor spaţii de agrement, dar şi în ceea ce priveşte circulaţia unor categorii de vehicule pe raza muncipiului. Totodată, municipalitatea propune şi amenzi pentru cetăţenii care nu respectă aceste reguli. În acest sens, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Alexandria, care se va desfăşura miercuri, 19 august, va fi propus spre aprobare un proiect de Hotărâre privind modificarea Regulamentului de convieţuire socială în Municipiul Alexandria. Potrivit documentului care a fost postat pe site-ul oficial al Primăriei Alexandria, cele mai importante modificări se referă la accesul cu animalele de companie în anumite spaţii şi plimbarea acestora pe domeniul public. Astfel, dacă proiectul de Hotărâre va fi aprobat în forma propusă, accesul cu animale de companie va fi interzis în parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement, excepţie făcând doar Parcul Pădurea Vedea. Doar animalele de companie care însoţesc persoane cu dizabilităţi vor mai putea pătrunde în toate aceste spaţii.

De asemenea, va fi interzisă plimbarea pe domeniul public – alei, trotuare sau alte locuri decât cele special amenajate – a animalelor de companie fară ca proprietarii acestora să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Prin materiale necesare păstrării curăţeniei se înţelege fie ca proprietarul să aibă asupra sa mătură, făraş, pungă de unică folosinţă, fie pungă şi mănuşi de unică folosinţă.

Modificările propuse vizează şi interzicerea construirii de adăposturi pe domeniul public pentru animalele fără stăpân.

Regulile noi pe care municipalitatea vrea să le introducă în Regulamentul de convieţuire socială se mai referă la protejarea mobilierului stradal, corpurilor şi instalaţiilor de iluminat public, sistemelor de irigaţii stradale, menţinerea curăţeniei în spaţiile publice etc.

Nerespectarea acestor reguli va atrage după sine amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei. Constatarea şi aplicarea sancţiunilor pentru contravenţiile la regulile şi măsurile privind utilizarea parcurilor, locurilor de joacă şi a spaţiilor de agrement se face de către primar, persoanele împuternicite de acesta şi Poliţia Locală Alexandria.

În ce priveşte circulaţia unor categorii de vehicule pe raza municipiului Alexandria, primăria vrea să interzică accesul cu biciclete, scutere, motorete, motociclete şi ATV-uri în parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement. Doar copiii cu vârsta de până la 14 ani, dacă sunt însoţiţi de părinţi, se vor mai putea plimba cu bicicletele sau tricicletele în parcuri.

De asemenea, municipalitatea propune interzicerea circulaţiei pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între strada Al. Ghica şi strada Dunării, a căruţelor, tractoarelor şi utilajelor agricole, interzicerea circulaţiei pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între  strada  Al. Ghica şi strada Dunării, în intervalul orar 22.00-06.00 a mopedelor, scuterelor, motocicletelor cu şi fără ataş, motoretelor şi ATV-urilor, interzicerea circulaţiei tuturor acestor vehicule pe strada Libertăţii pe tronsonul cuprins între străzile Ion Creangă şi Bucureşti.

Pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia vehiculelor pe raza municipiului Alexandria amenzile vor fi cuprinse între 25 şi 2500 lei, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor revenind în sarcina Poliţiei Locală.

One Comment

  1. O initiativa foarte necesara,dar cu ciini care si fac nevoile intre blocuri cum ramine daca te adresezi stapinilor te si …………,cum vor fi sanctionati stapiini daca nu sunt prinsi?????Cum vor fi sanctionati cei ce hranesc pisicile din spatele blocurilor(vezi bloc PATRIA).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.