Politic

Regionalizarea, temă de dialog între autorităţi la Prefectura Teleorman

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de vineri, 26 aprilie, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc Conferinţa Judeţeană “Dialogul social regional, factor de stabilitate şi coeziune socială în contextul regionalizării României”, eveniment care i-a adus laolaltă pe cei mai importabţi factori decizionali de la nivelul judeţului Teleorman şi nu numai.

Printre invitaţii la eveniment s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, prefectul judeţului Teleorman, Zorinel Niculcea, preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dumitru Daniel Bătănoiu şi secretarul de stat Alexandru Năstase, alături de reprezentanţi ai principalelor instituţii din Teleorman.

Conferinţa judeţeană a fost deschisă de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, care a şi făcut o serie de declaraţii pe tema regionalizării şi al impactului acesteia: “Mă întreabă foarte multă lume cum se va face regionalizarea şi ce va presupune ea concret pentru fiecare dintre noi. Eu le răspund că regionalizarea şi descentralizarea sunt procese de durată, relevante mai ales în scopul reducerii decaljelor economice dintre regiuni. Mai mult, scopul regionalizării este acela de a ne permite să atragem cât mai multe fonduri europene pentru obiective de investiţii cât mai mari. Aşa că implicarea fiecăruia dintre noi în buna desfăşurare a acestor procese este esenţială”.

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor Fermierul, în cadrul proiectului “Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România”, cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 au urmărit, ca prin acest eveniment  să readucă dialogul social în prim planul preocupărilor legate de regionalizarea României. Obiectivul declarat al conferinţei judeţene a fost acela de a asigura un cadru de dezbatere şi dialog social între reprezentanţii administraţiei publice şi partenerii sociali, pe teme ce privesc dezvoltarea durabilă a judeţului Teleorman, în contextul reformei administrativ-teritoriale în cadrul procesului de regionalizare. Aspectele dezbăture în cadrul conferinţei judeţene au fost: priorităţile de dezvoltare durabilă a judeţului Teleorman, regionalizarea, descentralizarea şi Politica de Dezvoltare Regională a României în perspectiva 2014 – 2010 şi dialogul social regional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.