Eveniment

Reforma în sănătate se dezbate la Alexandria

Luni, 26 august 2013, între orele 15.30-17.30, în Amfiteatrul Universităţii Valahia, Departamentul de Studii Economice şi Administrative, va avea loc o întrunire pentru consultare în legătură cu definitivarea unor proiecte de acte normative, care fac parte din reforma din sistemul de sănătate publică. La întâlnire vor participa toţi şefii instituţiilor deconcentrate aflate în subordinea ministerului Sănătăţii. La întrunirea pentru dezbaterea unor legi, definitivarea unor proiecte de acte normative, care reprezintă o reformă profundă şi benefică pentru sistemul de sănătate publică, programată pentru ziua de luni, sunt aşteptate să participe câteva sute de persoane care au legături cu sistemul sanitar, chiar şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat sunt aşteptaţi la Alexandria. Prezenţa acestora nu a fost confirmată însă de directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, aceasta punându-ne la dispoziţie un comunicat de presă prin care ne-anunţat că “la eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai structurilor sistemul sanitar din următoarele judeţe: Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa. La acestă întâlnire vor participa: Colegiile judeţene ale Medicilor, Asociaţiile de pacienţi din fiecare judeţ, Societaţile şi Patronatele Medicilor de Familie din judeţele menţionate, organizaţiile judeţene ale Sindicatului Sanitas, managerii spitalelor publice, Colegiile judeţene ale Farmaciştilor, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi preşedinţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate. De asemenea, vor fi invitaţi prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene mai sus menţionate“, se arată în comunicatul DSP Teleorman.

Pe agenda discuţiei se vor afla teme precum, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis) şi proiectul de modificare a statutului spitalelor.

Tot luni, începând cu orele 17.00, în Sala de videoconferinţă a Consiliului Judeţean Teleorman, va avea loc o conferinţă de presă pe aceeaşi temă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.