Economie

Reducerea CAS la angajator a fost promulgată de preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat la finele săptămânii trecute legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori, se arată într-un comunicat al preşedinţiei, publicat pe pagina de internet a instituţiei.

Implementarea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori a intrat, astfel, pe ultima sută de metri. Actul normativ care reglementează acest lucru a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu, astfel că mai este necesar să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Astfel, cotele CAS se vor reduce faţă de actualele valori cu cinci puncte procentuale la angajator, de la 31,3% la 26,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 15,8% pentru contribuţia datorată de angajator; de la 36,3% la 31,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator şi de 41,3% la 36,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.