Social

Recuperarea post-COVID, decontată de Casa de Sănătate/ În Teleorman, 13.718 persoane au fost confirmate de la debutul epidemiei

Persoanele care au trecut prin boală, dar care au rămas cu unele afecțiuni post infecție COVID-19, pot beneficia de servicii de fizioterapie și/sau servicii psihologice, începând cu data de 1 iulie, decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La nivelul județului Teleorman, de la debutul epidemiei și până marți, 6 iulie, cifrele oficiale arată că 13.718 persoane au fost confirmate cu COVID-19, multe dintre acestea cu forme medii și severe ale bolii.

Potrivit CNAS, începând cu data de 1 iulie, pacienții cu afecțiuni post infecție COVID-19 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie.

În acest sens, medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultaţie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-COV-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

În cadrul consultației furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie și/sau servicii psihologice (consiliere psihologică și psihoterapie).

Serviciile acordate pacienţilor cu afecţiuni post infecţie COVID-19 sunt decontate în sistemul de asigurări de sănătate dacă medicii care le acordă îşi desfăşoară activitatea în clinici aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.