Economie

Rectificarea bugetară plasează judeţul Teleorman la coada clasamentului privind sumele alocate

consiliu judeteanLa finalul lunii iulie a.c., Executivul a aprobat prima rectificare bugetară pe anul 2015 şi, potrivit Ordonanţei de Urgenţă publicate în Monitorul Oficial la data de 31 iulie 2015, în conturile municipiilor, oraşelor şi comunelor teleormănene pentru echilibrarea bugetelor locale vor ajunge 90 de miliarde de lei vechi.

Plasat la coada clasamentului în ce priveşte sumele alocate, pe locul 37 din 41, judeţul Teleorman mai primeşte 89 de miliarde de lei vechi, provenind din taxa pe valoarea adăugată, suma urmând să fie direcţionată către plata hotărârilor judecătoreşti rămase definitive sau pentru achitarea salariilor cadrelor didactice teleormănene din învăţământul preuniversitar de stat. De asemenea, în judeţul Teleorman vor mai ajunge aproximativ 4 miliarde de lei vechi, reprezentând cheltuieli cu plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult.

În ce-i priveşte pe aleşii locali din judeţ, aceştia aşteptau cu nerăbdare rectificarea bugetară, pentru a-şi putea achita datoriile acumulate în prima jumătate a a nului 2015. De altfel, primarii care s-au văzut depăşiţi de situaţie l-au informat pe preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, referitor la dificultăţile financiare cu care se confruntă.

Mai puţini bani decât judeţul Teleorman au primit judeţele Vaslui, Olt, Mehedinţi şi Sălaj, în timp ce sumele cele mai mari vor merge către judeţele Timiş şi Argeş. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.