Sport

Record personal la Deva pentru Mihail Stoian

În urma informației prezentate ieri, în exclusivitate de Ziarul Teleormanul, conform căreia Mihai Stoian a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale indoor de tir cu arcul, la categoria arc olimpic, revenim cu câteva precizări, în completarea acelui material.

Arcașul roșiorean este pregătit la CS Atac Roșiorii de Vede de către profesorul Liviu Nanu, iar la Deva, în calificări, și-a doborât recordul personal. El a tras 534 de puncte, cu două mai mult decât precedenta bornă. Mihail Stoian s-a calificat, grație acestui punctaj, în semifinale, unde a avut nevoie, după un meci foarte echilibrat, de săgeată de departajare, pentru a ajunge în finală.

În ultimul act, sportivul teleormănean l-a depășit pe campionul en-titre și principalul favorit, Cosmin Frai, cu un scor categoric, 6-2 la seturi.

De subliniat că performanța lui Mihail Stoian s-a consemnat la categoria de vârstă cadeți, după noile percepte stabilite de instituția organizatoare, Federația Română de Tir cu Acul. La competiția din reședința județului Hunedoara a mai participat un arcaș de la CS Atac Roșiorii de Vede, Mihai Georgescu, la copii, însă acesta nu a avut un obiectiv impus, fiind abia la faza de inițiere.

Pentru Mihail Stoian s-a încheiat sezonul de sală, cu acest titlu național, urmând acum să se pregătească în aer liber. El este selecționat pentru lotul național de cadeți al României, iar în perioada 15-16 martie va participa, la București, la o competiție de verificare, în vederea atingerii baremului impus pentru prezența în Grecia, la o etapă de Cupa Mondială. Potențiala participare la competiția din Vechea Eladă se poate consemna, dacă Mihail Stoian se va califica, exact în perioada sărbătorilor pascale, în luna aprilie. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.