Social

Recomandările DSP Teleorman pentru perioada caniculară

Având în vedere temperaturile ridicate din perioada următoare la nivelul judeţului Teleorman și instituirea Codul Portocaliu pentru data de 1 august, Direcţia de Sănătate Publică face o serie de recomandări pentru prevenirea incidențelor în timpul perioadei cu temperaturi caniculare.

Recomandările DSP pentru populație sunt de a evita pe cât posibil expunerea prelungită la soare, dacă trebuie neapărat să iasă afară, se recomandă să poarte pălării de soare şi haine lejere din fibre naturale, să consume zilnic 2 litri de apă, să nu consume alcool şi cafea, să evite activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie, să închidă ferestrele, iar dacă dețin aparat de aer condiţionat este bine să îl pornească. Alte recomandări sunt de a avea grijă de copii şi persoane vârstnice, copiii mici să nu fie scoși din casă în perioadele caniculare din zi, alimentele trebuie să respecte riguros normele de igiena şi să fie  proaspete, persoanele care suferă de afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului și alimentaţia va fi predominant din legume şi fructe proaspete.

În ceea ce privește munca în aer liber, DSP Teleorman le recomandă persoanelor care muncesc afară să dozeze efortul în funcție de perioada zilei, iar dacă valorile de temperatură sunt prea ridicate, activitatea va fi oprită, se va utiliza echipament adecvat muncii în aer liber și se va asigura hidratarea corespunzătoare.

Și angajatorii trebuie să ia o serie de măsuri pe perioadele caniculare. Astfel, aceştia trebuie să asigure ventilația la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale 2 – 4 litri pentru fiecare persoană sau schimb, asigurarea de duşuri acolo unde se impune și asigurarea echipamentului individual de protecţie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.