Social

Recomandări pentru populație în vederea prevenirii unor posibile toxiinfecții alimentare, în perioada Sărbătorilor de iarnă

Specialiștii veterinari din cadrul DSVSA Teleorman recomandă populației să cumpere carne de porc și preparate obținute din aceasta numai din locuri sau spații autorizate și supravegheate, pentru evitarea unor posibile toxiinfecții alimentare sau infestării cu parazitul Trichinella, avertizând că vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar se sancționează cu amenzi de până la 40.000 lei.

De altfel, potrivit planului de măsuri adoptat la nivelul Instituției Prefectului Județeului Teleorman, Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman desfășoară acțiuni de control în unități de producție alimentară, unități de desfacere alimente și alimentație publică de pe raza județului și verifică respectarea prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, a ghirlandelor și ornamentelor luminoase și a lumânărilor de decor.

Cu toate acestea, comisarii CJPC recomandă și populației să își ia toate măsurile pentru a nu se îmbolnăvi. Aceștia le recomandă teleormănenilor să achiziționeze produsele doar din locuri autorizate. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Teleorman vine în atenţia teleormănenilor cu o serie de sfaturi şi recomandări în ceea ce priveşte achiziţionarea cărnii și a produselor specifice sărbătorilor de iarnă.

Achiziţionarea cărnii se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate, deoarece consumatorul riscă să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur, care îi poate afecta sănătatea.

De asemenea, teleormănenii ce constată nereguli și vor să le sesizeze, pot apela numărul de telefon al “Call Center”-ului ANSVSA, respectiv 0800 826 787 și poate fi apelat gratuit de către cetățeni, din orice rețea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.