Economie

Recoltatul la floarea soarelui, aproape de final – a început semănatul grâului

lan_porumb1Ploile căzute în lunile de vară au asigurat culturilor de porumb şi floarea-soarelui dezvoltarea optimă. Fermierii din judeţul nostru estimează recolte bune, chiar dacă pe alocuri au mai fost cazuri în care precipitaţiile abundente au creat probleme.

Agricultorii teleormăneni au demarat lucrările de recoltare la floarea soarelui şi porumb, producţiile obţinute până în prezent fiind considerate foarte bune atât cantitativ, cât şi calitativ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Agricole Judeţene Teleorman, Stelian Găină, porumbul şi floarea soarelui au fost deja recoltate pe o suprafaţă peste 73.000 de hectare, floarea soarelui, şi de pe o suprafaţă de circa 52.000 de hectare, porumbul, producţia medie la hectar fiind de 2.400 kilograme la floarea soarelui şi de 4.200 kilograme la porumb.

Concomitent cu activitatea de recoltare, agricultorii teleormăneni au demarat şi campania de semănat, până în prezent fiind cultivate 37.240 hectare de rapiţă din totalul de 49.200 hectare, ceea ce reprezintă 76% din suprafaţa propusă, 21.510 hectare cu orz din totalul de 31.800 hectare, ceea ce reprezintă 68% din suprafaţa propusă şi 22.360 hectare grâu din totalul de 171.000 hectare, reprezentând 13% suprafaţa propusă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.