Fermierii şi micii producători agricoli din Teleorman sunt în toi cu recoltarea produselor pentru care au trudit toată vara, respectiv, sunt în plin sezon în cazul recoltării de floarea soarelui, potrivit DADR Teleorman, culesul acestei culturi fiind aproape finalizat, ca şi al produselor legumicole şi fructelor de sezon. Se acţionează pentru strângerea şi valorificarea producţiei de legume atât în fermele specializate, cât şi în grădinile populaţiei, chiar dacă recoltele sunt mult mai slabe ca anii anteriori din cauza secetei. Recoltatul a început şi la porumb, deşi destul de devreme, dar şi mai devreme se poate cataloga recoltatul strugurilor, care în multe localităţi teleormănene a început, o parte dintre struguri fiind deja storşi şi puşi în butoaie. În paralel, pe ogoarele deja degajate de resturile culturilor care abia au fost terminate de cules, agricultorii teleormăneni au început efectuarea arăturilor şi pregătirea terenului în vederea însămânţării culturilor de toamnă. Astfel, au fost însămânţate 8.590 hectare cu rapiţă, lucrările aflându-se în plină desfăşurare.
În toate zonele judeţului, fermierii sunt preocupaţi de încheierea grabnică a recoltatului, dar şi a arăturilor pentru a putea trece pregătirea terenului în vederea însămânţării culturilor de toamnă, iar acolo unde terenul a fost eliberat de resturile vegetale, se efectuează deja pregătirea terenului în vederea efectuării arăturilor care preced înfiinţarea culturilor de primăvară.