Social

Recensământul Populației și Locuințelor, prelungit până la 31 iulie / În Teleorman, rata de recenzare este de 98,5%

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a luat o nouă decizie de prelungire a perioadei de culegere a datelor pentru recensământ, aceasta fiind, de altfel, ultima perioadă de prelungire. Culegerea datelor de la populație va continua atât în punctele fixe deschise de primării, cât și prin recenzorii de teren. De asemenea, potrivit documentului emis de CCRPL, actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie 2022.

La nivelul județului Teleorman, potrivit directorului executiv al Direcției Județene de Statistică, Luciana Nedea, a participat la procesul de recenzare un procent de 98,5% din populația rezidentă țintă la 1 decembrie 2021 estimată de Institutul Național de Statistică, ceea ce plasează județul pe locul 5 la nivel național.
INS face, din nou, apel la populaţie să primească vizita recenzorului la reşedinţă sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare.

De precizat, totodată, că, până la momentul actual, niciun teleormănean nu a fost amendat pentru că ar fi refuzat să participe la recensământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.