Politic

Reacţii la nominalizarea premierului

Ioan DUMITRESCU

Nominalizarea de către Partidul Social Democrat, de către preşedintele Liviu Nicolae Dragnea, a lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim-ministru al României, a declanşat reacţiile mai multor oameni politici teleormăneni. Preşedintele Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu pe postul de premier şi pentru faptul că vine din administraţia publică şi are o anume experienţă în administraţie, dar şi pentru a fi acceptat de preşedintele ţării, Klaus Werner Iohannis, pentru a nu prelungi criza politică care se putea instala în ţară.

Despre alegerea lui Sorin Grindeanu pentru a fi prim-ministru, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman a Partidului Social Democrat, Adrian Ionuţ Gâdea, preşedinte şi al Consiliului judeţean, iar de la 11 decembrie 2016 şi deputat de Teleorman, a declarat: „Alegerea lui Sorin Grindeanu a fost luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD-ului, la iniţiativa domnului preşedinte Liviu Nicolae Dragnea. La şedinţa respectivă a fost o singură abţinere, a lui Codrin Ştefănescu, care ar fi preferat să fie prim-ministru domnul Liviu Nicolae Dragnea. Îl cunosc bine pe domnul Sorin Grindeanu, şi eu, şi dânsul, fiind preşedinţi de consilii judeţene, eu la Teleorman, dânsul la Timiş. Este un om cinstit, cu caracter, muncitor, cu o largă experienţă în administraţie. Acum Consiliul Judeţean Timiş va trebui să îşi aleagă un alt preşedinte, la fel ca şi Consiliul Judeţean Teleorman, unde, deocamdată, domnul Dănuţ Cristescu îndeplineşte funcţia de preşedinte interimar”.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman a Partidului Naţional Liberal, senatorul Eugen Pîrvulescu, referindu-se la nominalizarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier de către preşedintele Liviu Nicolae Dragnea, a declarat: „E decizia PSD-ului, e decizia domnului Dragnea, este decizia pe care social-democraţii şi-au asumat-o. Sper ca domnul Grindeanu să nu fie doar o păpuşă a domnului Dragnea. Eu, în locul domnului Dragnea, l-aş fi nominalizat premier pe domnul Adrian Ionuţ Gâdea. Acesta are experienţă în administraţie, este din Teleorman, şi ar fi adus ceva judeţului nostru”.

One Comment

  1. E bine ca recunoaste ca a adus ceva judetului Teleorman. In campanie spunea exact invers! Oricum, pe domnul Parvulescu nu il intereseaza Teleormanul decat prin prisma banilor obtinuti, altminteri si-a trecut firmele pe Bucuresti, pentru a plati impozitele acolo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.