Politic

Reacţii ale politicienilor teleormăneni la “bomba” preşedintelui

Ioan DUMITRESCU

Recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu care îl acuză pe premierul Victor Ponta de faptul că în perioada 1997-2001 ar fi fost ofiţer acoperit în cadrul Serviciului de Informaţii Externe a provocat reacţiile unor politicieni teleormăneni.

Timotei-Stuparu1Senatorul Timotei Stuparu, comentând declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, a declarat: „Este o nouă dramoletă în stilul lui Băsescu, menită să îşi sprijine amanta. Vorbele lui Băsescu nu mai au însă nici un fel de efect. Pe Băsescu nu-l mai crede nimeni. De altfel, Băsescu nu a prezentat nici un fel de document, fiindcă nu are aşa ceva, şi nici nu poate să aibă ceea ce nu există. A fost doar un exerciţiu de logică, în care a motivat ascensiunea lui Ponta motivată de faptul că acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire. Când faci astfel de afirmaţii trebuie să ai şi documente, fiindcă altfel încalci legile ţării”. Senatorul Timotei Stuparu întoarce efectiv armele, contratacându-l pe preşedintele Traian Băsescu: „Băsescu nici nu a fost ofiţer de securitate; el a fost un jalnic turnător. Cu toate acestea, a reuşit prin şmecherii şi potlogării să îşi subtilizeze propriile dosare de turnător şi notele informative pe care le dădea la securitate când se întorcea de pe mare. În schimb, există martori care confirmă astăzi că Traian Băsescu a fost un turnător. O să repet şi eu ce a spus un mare jurnalist: ieşirea lui Traian Băsescu este mai slabă decât a lui Robert Turcescu”.

ica calotaCalotă Ică Florică, deputat de Teleorman – Partidul Liberal Reformator: „Preşedintele Băsescu a făcut, după părerea mea, o declaraţie total iresponsabilă, chiar dacă sunt oameni politici care consideră că este doar o declaraţie politică de campanie electorală. Este, într-adevăr, de campanie electorală pentru candidatul său preferat, respectiv, Elena Udrea de la Partidul Mişcarea Populară, pe care, de fapt, tot preşedintele Băsescu l-a înfiinţat, special pentru dumneaei. Nu este admis unui preşedinte de stat să vină la o televiziune şi să facă asemenea declaraţii, să mai şi prezinte unele documente care s-au dovedit până la urmă a nu fi atât de edificatoare, precum că Victor Ponta ar fi fost ofiţer sub acoperire SIE. Asemenea lucruri cred că intră sub interdicţia legilor care apără secretele de stat. Preşedintele Băsescu se străduieşte din răsputeri să-l scoată pe Ponta din cursa prezidenţială, pentru a-i lăsa locul Elenei Udrea, candidatul pe care el a declarat că-l va vota. Nu va reuşi însă. În primul rând, Ponta nu va renunţa, iar în al doilea rând, înaintea Elenei Udrea mai este Iohannis şi Tăriceanu, care au mult mai multe şanse de a intra, ambii, în turul doi, dacă Ponta se va retrage. Cert este că Băsescu a uitat de tot şi de toate, a uitat de ţară şi calcă, cum se spune, şi peste cadavre numai să reuşească să o aducă pe Elena Udrea la Cotroceni”.

marin almajanuMarin Almăjanu, deputat, preşedintele PNL Teleorman: „Sigur, era de aşteptat ca Traian Băsescu să iasă şi să spună cine este ofiţerul sub acoperire pe care a anunţat de acum o lună că îl va „descoperi” în timpul campaniei electorale. Dacă afirmaţiile lui sunt adevărate, atunci credem că lucrurile nu sunt aşa de simple şi ar trebui ca domnul Ponta să iasă în public şi să spună răspicat că nu a fost şi nu este ofiţer sub acoperire. Altfel, lasă loc de interpretări, de suspiciuni, de bănuieli. Deocamdată, n-a făcut-o, a spus doar că nu a încălcat nicio lege şi şi-a servit ţara. Or, în asemenea condiţii, poţi să te gândeşti la cu totul altceva, respectiv că ar fi fost. Sigur, nici declaraţia făcută de Băsescu nu a fost bine argumentată şi, mai ales, nu a avut la bază documente reale, clare şi legale. Mai mult, Traian Băsescu a legat toată această bombă politică de susţinerea Elenei Udrea, atât în campania electorală, cât şi acordarea votului pentru funcţia de preşedinte al României. de aici încolo nici Băsescu nu mai este credibil. Nu am înţeles de ce actualul preşedinte a legat toată această tevatură prin care aruncă viaţa politică în aer, cu consecinţe iremediabile în economie şi, mai ales, pe plan extern, de candidatul ACL, Klaus Iohannis, catalogând-ul cu cele mai dure şi urâte expresii, aducându-i cele mai grave acuzaţii chiar dacă dumnealui niciodată nu a vorbit despre preşedinte, nu i-a dat replica, explicând că vrea doar un dialog civilizat şi normal”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.