Politic

Reacții ale liderilor politici din Teleorman, după demiterea Guvernului Dăncilă

Guvernul PSD condus de premierul Viorica Dăncilă a fost demis, joi, de plenul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură depusă de opoziție a fost adoptată cu 238 de voturi “pentru” și 4 voturi “împotrivă”. Votul a fost unul secret, cu bile, și pentru trecerea moțiunii de cenzură era nevoie de cel puțin 233 de voturi.

După succesul avut în Parlament de partidele de opoziție, au apărut, așa cum era de așteptat, și reacțiile liderilor politici din Teleorman, fie că aceștia sunt în tabăra învingătorilor ori a învinșilor.

„Dragi colegi, împreună am mai trecut prin momente grele, am fost puși permanent în fața unui asediu al opoziției, orchestrat pentru a crea haos și destabilizarea țării. Fac un apel la toți colegii mei din Partidul Social Democrat, la solidaritate. Este momentul să ne unim forțele pentru a dovedi încă o dată că suntem un partid responsabil, care nu trădează și nu abandonează interesele românilor. România trebuie guvernată de patrioți, de oameni responsabili, care au simțul onoarei și al datoriei față de propriul popor. Partidul Social Democrat nu lasă țara la greu și nu este indiferent la soarta României. Trebuie să fim mai uniți decât oricând și să nu ne descurajăm. Împreună, trebuie să ne mobilizăm eforturile și să găsim cele mai bune soluții. Am mai făcut acest lucru și trebuie să punem umărul fiecare pentru a întări partidul și a-i susține pe românii care își pun în noi speranța că le vom reprezenta, în continuare, cu bună credință și onestitate, interesele”, a fost mesajul președintelui PSD Teleorman, secretar de stat în MDRAP Adrian Gâdea, către social-democrați.

O reacție a avut și președintele ALDE Teleorman, Calotă Florică Ică, susținător al moțiunii de cenzură, după o guvernare de aproape trei ani împreună cu PSD.

„ALDE s-a ținut și de această dată de cuvânt. Am demonstrat, dacă mai era nevoie, că atunci când promitem ceva ducem la îndeplinire planul. (…) Fără sprijinul ALDE, Guvernul Dăncilă nu ar fi picat! România merită un nou început!”, a susținut și deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică.

„Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România și pentru mai bine. Așa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară. Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. (…) Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare. PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă!”, a fost reacția premierului demis Viorica Dăncilă, după votul din Parlament.

Nici reacția președintelui PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu nu a întârziat, senatorul de Teleorman reluând o idee susțintă în spațiul public în ultima perioadă, respectiv eficientizarea administrației publice.

„Cetățenii județului Teleorman trebuie să știe foarte clar că timp de 30 de ani de zile la guvernare a fost PSD. Eu de șapte ani de zile sunt în opoziție. Așteptam momentul acesta ca Guvernul PSD să plece acasă, așteptam ca un Guvern PNL să se instaleze și îmi doresc foarte mult, în primul rând, îmi doresc și sper să pot să fac cu colegii mei o administrație eficientă, pentru ca instituțiile deconcentrate să se pună, începând cu prima zi în care a intrat guvernul PNL în atribuțiuni, în slujba cetățeanului. Eu nu îmi mai doresc ca un funcționar public dintr-o instituție să stea să se joace solitaire pe calculator. De asemenea, nu îmi mai doresc să se stea la rând. (…) Îmi doresc ca omul de rând, când merge la ghișeu, să plece într-o secundă de acolo, îmi doresc să digitalizăm toate aceste instituții, pentru ca pentru multe lucruri să nu mai fie nevoie să se deplaseze omul de rând. Pentru toate aceste lucruri în instituțiile deconcentrate trebuie să vină oameni competenți, oameni care știu meserie și care vor să muncească pentru cetățean. Pentru că cetățeanul de rând este cel ce plătește taxe în fiecare zi pentru ca ei să-și ia salariile. Și nu este în regulă”, a fost reacția președintelui din Teleorman a principalului partid de opoziție, senator Eugen Pîrvulescu.

„Din iunie 2017 Ludovic Orban a stopat picajul PNL-ului, i-a redat busola şi de acolo a ȋnceput o muncă de reconstrucţie fantastică. Nu a fost uşor să fii primul preşedinte ales al unei fuziuni dintre două partide de dimensiui egale. Nu a fost uşor nici să gestionezi frustrările unora care nu acceptau că partidul lor (şi al meu) s-a topit sub greutatea brandului de 144 al PNL-ului istoric. Prin respectarea cuvântului dat, prin echilibru, seriozitate, consecvenţă, dar mai ales prin multă muncă, noul PNL, cu Orban la conducere, a reȋnvăţat să câştige. Am câştigat alegeri parţiale, am câştigat alegeri europarlamentare, am câştigat o influenţă enormă ȋn favoarea României la Bruxelles, am câştigat lupta cu PSD şi pentru prima dată ȋn 30 de ani, PSD a ieşit pe locul doi ȋn alegeri şi tot pentru prima dată, un Guvern PSD a fost demis de opoziţie prin moţiune de cenzură. Am câştigat chiar şi alegeri ȋn Republica Moldova unde ne-am ales nişte parteneri mici la ȋnceput, de pe locurile 3-4, dar sănătoşi politic, care s-au potrivit profilului nostru şi care au devenit astăzi o forţă politică la Chişinău. (…) Astăzi, nu cred că mai are cineva vreo ȋndoială că Ludovic Orban este, de departe, cel mai bun manager de partid, un strateg excelent şi un om de o perseverenţă ieşită din comun. Indiferent de ce ȋi faci, indiferent ce ȋncerci ca să ȋl opreşti, omul ăsta merge ȋnainte”, a notat și Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL.

2 Comments

  1. Mie cel mai tare imi place declaratia lui Cristi Barbu. Ca are doar una, careia ii tot da copy paste, indiferent de eveniment. Cum e intrebat ceva, cum hop cu declaratia. Mai modifica el 3-4 cuvinte sa nu fie chiar la fel, la fel, dar in esenta ea e una singura: cat de dulce e posteriorul lui Orban.

  2. Felicitari PNL si succes la guvernare! Poate poate se schimba ceva si in TELEORMAN …..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.