Economie

Reabilitare moderată a grădiniței din Piatra și implementare de infrastructuri inteligente la Călinești – noi proiecte finanțate prin PNRR, aprobate

Ministerul Dezvoltării finanțează 69 de noi investiții, în 48 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre care și alte două proiecte depuse de primării din Teleorman. Mai precis, este vorba de “Creșterea siguranței și gradului de confort pentru cetățenii comunei Călinești, județul Teleorman, prin implementarea de infrastructuri inteligente”, proiect a cărui valoare totală este de 1.595.979,79 lei, cererea fiind, însă, aprobată parțial, în limita bugetului. Cel de-al doilea proiect aprobat este depus de Primăria comunei Piatra și vizează “Reabilitarea moderată a Grădiniței din comuna Piatra, județul Teleorman”, cu o finanțare totală de 904.711,53 lei.

Cele 69 de proiecte, în valoare totală de 381.457.661 lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 33 de noi proiecte, în valoare totală de 213.612.736,94 lei, depuse de 12 autorități locale, pentru consolidarea seismică, renovarea energetică și modernizarea unor instituții publice, precum și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 36 de noi proiecte, în valoare totală de 167.844.924,07 lei, depuse de 36 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor clădiri publice, extinderea unor sisteme de management integrat al traficului, instalarea unor sisteme de monitorizare video și mobilier urban inteligent, precum și achiziția de mijloace de transport nepoluante.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.