Politic

Război în PDL Teleorman – Garda nouă contra garda veche

Carmen Dumitrescu

Decizia PDL de a renunţa la capitalul de imagine furnizat de Teodor Niţulescu începe să atragă consecinţe nu tocmai fericite, în contextul în care alegerile parlamentare se apropie rapid. Practic, se pare că o parte dintre oamenii politici ai PDL, apropiaţi lui Niţulescu, din diverse motive, nu doresc ca excluderea acestuia să se concretizeze şi speră în schimbarea actualei conduceri judeţene a partidului.

Ca atare, se pare că în acest moment, primarii din comunele Răsmireşti, Săcele, Fântânele , Nanov, Fântânele, Plopii Slăviteşti, Crângeni, Lisa şi Călmăţuiu, alături de o parte dintre liderii partidului, precum Claudiu Crăcea, Lucian Militaru şi Florin Neagu nu se mai regăsesc în proiectele actualului lider judeţean Marian Zlotea şi doresc schimbarea acestuia. Asta, evident, după ce Teodor Niţulescu i-a convocat la acea întâlnire de la Macul din Roşiori şi le-a cerut să semneze un tabel care ar fi avut ca scop schimbarea actualei conduceri judeţene a partidului. Cu toate acestea, potrivit deputatului Adrian Florescu, se pare că Niţulescu ar fi folosit tabelul cu pricina şi ar fi spus primarilor că au semnat nu numai pentru demiterea lui Marian Zlotea, ci şi pentru ieşirea din partid. Adrian Florescu nu crede că e posibil ca primarii comunelor menţionate mai sus să părăsească partidul şi crede că acestea sunt doar rezultate ale manipulării exercitate de Teodor Niţulescu asupra lor. Mai mult, deputatul teleormănean a precizat că a avut discuţii atât cu Claudiu Crăcea, cât şi cu Lucian Militaru şi nici unul dintre aceştia nu s-a arătat intransigent, ei declarând chiar şi pentru mass-media locală faptul că sunt deschişi negocierilor.

În privinţa “revoltaţilor” din PDL, se pare că numărul acestora se ridică la peste 70 de membri iar plecarea lor ar constitui o veritabilă pierdere de forţe pentru partid, mai ales acum, când alegerile parlamentare bat la uşă. Se pare că toţi cei nemulţumiţi de actuala conducere a partidului şi-au propus să iasă din partid nu pentru a se muta în alte partide, ci pentru a sta pe margine şi a privi felul în care Marian Zlotea şi echipa lui vor claca la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte întâlnirea de la Roşiorii de Vede, ce a avut loc în cursul zilei de joi, din cei 23 de primari PDL din judeţ, numai 7 dintre ei nu au participat, în ciuda faptului că atât Zlotea, cât şi deputatul Florescu i-au contactat şi le-a cerut să nu participe. Documentul semnat la întâlnirea de la Roşiori a fost înaintat preşedintelui Vasile Blaga.

One Comment

  1. Si de ce cand sta Nitulescu de vorba cu oamenii din teritoriu e manipulare, iar cand sta Florescu si Zlotea e spre binele partidului? Nitulescu, cu bune si cu rele, e un nume puternic, singura personalitate politica din Teleorman capabil sa se bata cu Liviu Dragnea, un produs atat de nefericit al politicii romanesti, care a falimentat tot judetul. Si, in plus, rezultatele la alegerile locale au fost bune in conditiile date!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.